DISTRIBUIȚI

PSD Timiș acuză Guvernul PNL condus de premierul Ludovic Orban că a împărțit exclusiv pe criterii politice banii de la ultima alocare bugetară, mai precis, cea din 10 septembrie, care a utilizat bani din fondul de rezervă. Social-democrații spun că au fost dezavantajate comunitățile cu primari PSD din Timiș.

Cei din filiala PSD Timiș spun că acest lucru se vede clar la alocările pentru mediul rural, iar că discrepanțele sunt vizibile mai ales în zona periurbană a Timișoarei. Aici, comunele conduse de Victor Malac, Ionel Toma sau Flavius Roșu ar fi fost dezavantajate clar. ”Comunități întregi de timișeni au fost pedepsite de Guvernul PNL. Alocările prin H.G. 758 din 10 septembrie 2020, privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unități administrativ-teritoriale, au fost strict politice. Comune ca Dumbrăvița, Șag sau Giroc, de exemplu, au fost defavorizate în raport cu altele din zona periurbană a Timișoarei, conduse de liberali”, spun cei de la PSD Timiș, prin intermediul unui comunicat de presă.

Social-democrații spun că Guvernul României a dat mită electorală pentru comunele cu primari PNL. ”Este o bătaie de joc la adresa cetățenilor, un sabotaj de la Guvern pentru comunitățile conduse de primari PSD, deloc întâmplător, chiar înainte de alegerile din 27 septembrie 2020. Calculul Guvernului este că bugetele alocate vor putea fi folosite pe post de ași ascunși în mânecă, un fel de «mită» electorală virtuală care să arate că dedicațiile pot curge și înainte și după scrutin, atâta vreme cât politic se menține linia. Asta arată cât de relative sunt echitatea, corectitudinea, egalitatea de șanse, legea, pentru PNL-iști, când sunt puse în balanță cu interesul lor pentru bani și influență. Concluzia este că banii românilor și implicit ai timișorenilor sunt pe dedicație”, cred social-democrații.

PSD spune că și alte comune din Timiș, nu doar cele din apropierea Timișoarei, relevă discriminarea în funcție de apartenența politică a primarului. ”47 de comune PSD au primit 11.750 de mii de lei în timp ce cele 38 de comune PNL au primit 16.357 de mii de lei, fără să fie luate în calcul orașele. La calculul liberal au intrat și primarii traseiști, achizițiile de cinci stele ale PNL, care au primit bani frumoși, un exemplu fiind Teremia Mare care a primit mai mult decât dublu față de Biled, comună cu aproximativ același număr de locuitori”, se mai arată în același comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ