DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, condus de Daniel Malița, a decis o închiriere brățări electronice, pentru supravegherea personalului medical și a pacienților. Președintele PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu, critică dur inițiativa, pe care o numește umilitoare.

Social-democrații spun că brățările umilesc medicii. ”Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timişoara de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere pe perioada desfășurării activității la locul de muncă. Este o insultă la adresa jurământului lui Hipocrate şi o jignire ce loveşte însăşi esența actului medical. În timp ce PSD a mărit substanțial veniturile cadrelor medicale, oferindu-le respectul pe care îl merită, actuala conducere a Spitalului Municipal din Timişoara îşi bate efectiv joc de ei. Medicii sunt eroi, nu puşcăriaşi supravegheabili cu dispozitive electronice!”, spune Mihai Ritivoiu.

Brățările electronice sunt cu bluetotth și nu filmează video. Costul unui astfel de dispozitiv e de 200 d e euro. Închirierea lor va costa între 20.000-30.000 de euro pe lună pentru spital. Ritivoiu consideră că banii puteau fi alocați spre ceva mult mai util. ”Transmitem, pe această cale, celor care au alocat sume de zeci de mii de euro pe lună pentru servicii inutile de supraveghere, că mai bine ar fi fost să îndrepte acești bani spre achiziționarea de teste covid sau spre ceva ce ar fi adus un beneficiu real pacienților, mai ales în această perioadă critică de pandemie. Domnilor, nu puteți cuantifica în parametri atât de primari calitatea actului medical”, mai spune social-demcoratul.

Ritivoiu spune și că achiziția serviciului, prin închiriere, s-a făcut netransparent și că e envoie de o anchetă. ”Pentru că achiziția sistemelor a fost făcută fără a se folosi transparența în acest sens, facem un apel către organele competente să se sesizeze și să verifice corectitudinea și legalitatea, iar cei care se vor găsi vinovați în vreun fel să fie trași la răspundere. Cât despre partea morală a acestui fapt, cuvintele sunt de prisos”, mai spune liderul social-demcorat din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ