DISTRIBUIȚI

Pandemia a lăsat urme adânci în buzunarele multor români și pentru mulți afaceriști. Pentru starea de urgență există instrumente legislative care au oferit pârghii autorităților locale să scutească antreprenorii de taxe pe clădiri. PSD Timiș promite o astfel de pârghie și pentru perioada de stare de alertă.

Contextul l-a creat o ordonanță de urgență, potrivit deputatului Alfred Simonis, liderul filialei județene. ”Am aprobat săptămâna trecută în Parlament Ordonanța de Urgență 69, cu o modificare, ca ce era prevăzut pentru  cele două luni de stare de urgență să poată fi prelungit și pentru pentru perioada celor două luni de stare de alertă, cu acceptul consiliului local. Deci, se poate reduce cu 50% taxa pentru clădirile nerezidențiale. Consilierii locali vor putea depune o nouă inițiativă prin care vom încerca să generăm acest proces, de a scuti de la plata impozitului societățile comerciale care în perioada aceasta au fost închise. Nu văd de unde să aibă resurse pentru a se relansa după ce starea de urgență a fost încheiată”, spune simonis.

O altfel de discuție a avut loc la începutul lunii în Consiliul Local Timișoara. Social-democrata Luminița Țundrea a ridicat problema, iar primarul Nicolae Robu nu s-a opus, dar a spus că trebuie așteptat cadrul legislativ pentru această scutire pe perioada stării de alertă și la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ