Luni, Alin Nica a declarat că PSD a trimis, prin șeful Poștei Timiș, cupoane de pensie cu pliante electorale liberale la Lugoj, pentru a-i ataca. Partidul de stânga a trimis un comunicat nesemnat, cum că șeful liberalilor minte.

PSD anunțase că depune plângere penală, deoarece lugojenii au primit capsate cupoanelor de pensie pliante electorale cu Alin Nica și Ionuț Sîrbu, șeful mai nou al filialei Lugoj. Contextul este legat de faptul că șeful Regionalei de Poștă Timișoara, structura peste mai multe județe, este liberalul Adrian Lulciuc. Însă Nica susține că presiunile s-au făcut din partea șefului Poștei Timiș, pesedistul Nicolae Avram. PSD susține că ce a declarat Nica sunt minciuni. ”Minciunile președintelui PNL Timiș, Alin Nica, trebuie să înceteze, este complice într-o serie de ilegalități și va răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat. Și, ca să fie clar și pentru Nica, plângerea penală a fost depusă”, se arată în comunicatul anonim al PSD.

Social-democrații susțin că Lulciuc a mințit-o pe diriginta de poștă din Lugoj că există un contract pentru repartizarea pliantelor PNL. ”Cronologic, faptele de la Lugoj s-au întâmplat în felul următor: pliantele care au fost atașate cupoanelor de pensie au fost duse la Oficiul Poștal Lugoj chiar de către liderul PNL din localitate, Ionuț Sârbu, cel care ocupă funcție de conducere în cadrul instituției, dar s-a suspendat pentru a fi numit consilier al vicepreședintelui CJ Timiș, Alexandru Proteasa. Diriginta OP Lugoj a refuzat să distribuie materialele electorale fără existența unui contract între Poștă și PNL, însă a fost sunată chiar de către Adrian Lulciuc, directorul Sucursalei Regionale de Poștă, care i-a confirmat existența contractului. Presată de conducere, diriginta OP Lugoj a distribuit pliantele în baza unei minciuni!”, susțin pesediștii.

Concluzia e firească: s-a făcut ceva ilegal. ”Pe lângă ilegalitatea distribuirii de materiale electorale împreună cu pensiile, Nica, Sârbu și Lulciuc se fac vinovați și de faptul că au adus prejudicii economice Poștei Române, iar apoi se ajunge la abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. Pentru a încerca să scape basma curată, Alin Nica se victimizează și minte fără să clipească, dar în cel mai scurt timp adevărul va ieși la iveală. În realitate, președintele PNL Timiș este cel care patronează astfel de acțiuni cu conotații penale”, se mai arată în comunicatul PSD.

 

LĂSAȚI UN MESAJ