Interesul poartă fesul în politică, iar Alin Nica susține că este de astăzi membru de facto al Forței Dreptei, afirmație pe care a făcut-o cu Ludovic Orban alături. Desigur, un scenariu desprins ca din Caragiale, după ce acum trei ani cei doi se repudiau, iar Nica murea cu Cîțu de gât. Însă nu-i așa, toți ne-am dori să găsim în viața noastră pe cineva care să se uite la noi așa cum se uită acum președintele CJT la Orban.

Nica și Orban au spus că cu 60 de zile înainte de alegeri, adică săptămâna viitoare, se va înscrie ca și candidat la funcția de președinte CJT din partea Forței Dreptei, sau, mai bine zis, a Alianței Dreapta Unită, deși USR și-a anunțat un candidat, însă desigur, e o nouă mostră de pseudocompetiție electorală. Automat, el va fi considerat demisionat din PNL, de unde încă nu a plecat, formal. ”Am avut o perioadă de reflecție în care m-am consulat cu cu colegii, primarii din PNL, cu cei care mi-au fost alături, dacă să merg mai departe și să nu lăsm Timișul la mâna celor de l a București. Toți mi-au cerut să continui lupta. Am finalizat discuțiile cu domnul Orban și am convenit să fiu candidatul la președinția CJT pentru Forța Dreptei. Am făcut pasul către cea mai liberală formațiune rămasă pe spectrul politic. Mi s-au oferit diverse funcții pe persoană fizică, dar am spus nu, deoarece nicio clipă nu am fost băgat în astfel de aranjamente. Nu aș fi putut să mă mai uit în ochii colegilor care au fost alături de mine în Piața Unirii”, a spus Nica. El a denumit ce s-a întâmplat drept o ”operațiune specială”, la fel cum Rusia și-a definit agresiunea în Ucraina.

Au urmat declarații cu iz de 1 aprilie despre Dominic Fritz, Nicolae Ciucă, Alfred Simonis și chiar Ludovic Orban. ”Am avut o întâlnire și cu Dominic Fritz. Am înțeles de ce ani de zile cetățenii ne cereau să lucrăm împreună. La 34 de ani de la Revoluție, un militar a tras din nou în cetățenii Timișoarei, în spiritul Timișoarei și în valorile ei. Noi suntem priviți ca niște animale sălbatice, în care trebuie să intri cu biciul sau cu sabia. Știm cu toți că Simonis nu va rămâne aici să-și asume conducerea în eventualitatea în care va câștiga CJT, ci își va pune unul dintre locoteneții de mâna a doua. Îmi e mai teamă de unanimitiățile pesediste, decât de contrele politice. (n.r El și Orban) Am avut păreri contra, dar niciodată nu ne-am aruncat cuvinte grele”, a mai spus Nica.

Alin Nica a fost misterios, la fel ca Orban, și a spus că și alți primari vor face mutarea, dar și că alții vor rămâne în PNL și îl vor avea pe ”coleg” de afiș electoral. El nu se dezice de omul pentru care a primit atâtea critici, Dănuț Groza. ”Dănuț Groza este unul dintre cei mai activi primari, iar decizia îi va aparține. Eu îmi asum toate colaborările pe care le am și le-am avut. E adevărat că oamenii își pot descoperi anumite incompatibilități de-a lungul timpului, dar nu este cazul în momentul de față. Dănuț Groza a fost unul dintre cei mai buni secretari pe care PNL Timiș i-a avut. Am fi avut șansa să câștigăm peste 50 de primării, cu tot cu Timișoara”, a mai adăugat Nica.

Ludovic Orban a precizat că Nicolae Ciucă nu poate fi liberal autentic, pentru că execută ordine, ca un militar supus. ”Îi urez bun-venit lui Alin Nica. Dacă noi, liberalii din Forța Dreptei nu mai putem să promovăm valorile și principiile liberale în PNL, noi suntem liberali în continuare. Alin Nica este liberal și împreună vom reuși să împiedicăm tentaiva PSD de a pune mâna pe acest județ simbolic al României. Din păcate, o huntă militară a fost pusă în fruntea PNL, iar această huntă uciude pas cu pas orice urmă de liberalism și meritocrație în PNL. Noi sunte, liberalii care nu am făcut un aps în spate, nu am cedat la amenințări. Așa cum uleiul se ridică asupra apei, liberalii autentici vor fi aceia care îi vor determina pe oameni să înțeleagă că România nu este condamnată să fie condusă de oameni care au pus mâna pe România”, a declarat Ludovic Orban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ