Meciul de fotbal dintre ASU Politehnica Timisoara si ASA Targu Mures din Liga a 2-a, disputat pe stadionul din stadionul Stiinta din Timisoara, sambata, 25 noiembrie 2017. EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO

Excluzând pandemia de coronavirus, sezonul 2019-2020 de Liga 2, care s-ar fi terminat la finele săptămânii trecute, a fost cu siguranță unul de tristă amintire pentru Radu Motreanu. Fundașul timișorean nu a jucat niciun minut într-o partidă oficială, deși în vară s-a pregătit în cantonament cu Astra, pentru Liga 1. Giurgiuvenii nu l-au ținut, la ASU nu a jucat deloc, iar acum spune că nu va mai rămâne la echipa suporterilor.

Motreanu aparține de ACS Poli până la 30 iunie. În vară, s-a antrenat cu Astra, în speranță că în ultimul sezon în care e eligibil U21 va prinde un club de Liga 1. Nu a fost așa, a revenit, sub forma de împrumut, la ASU Poli, unde nu jucat deloc. ”Într-adevăr a fost poate cel mai dezamăgitor sezon pentru mine și unul pe care vreau să îl uit cât mai repede. Am fost în cantonament cu Astra, iar când m-am întors, am rămas pe din afară, dat fiind faptul și că nu mai sunt junior, iar colegul meu de pe post, este. Ce s-a întâmplat mai exact, nici eu nu știu. Am ajuns la Ploiești, iar a doua zi am plecat în Slovenia. Nici măcar echipament de prezentare nu am primit, eram îmbrăcat în civil și doar un tricou cu Astra pe aeroport. Apoi, când ne-am întors din cantonament, pe aeroport, mi-a spus domnul Dani Coman că rămân la echipă. Nu am primit nici cazare, m-a luat un băiat de la echipa a doua la el în cameră”, povestește Motreanu.

Antrenorul de la Astra de atunci, Dan Alexa, nu l-a dorit. Motreanu spune că tehnicianul nu i-a dat explicații, la fel ca și managerul Daniel Coman, și singurele lămuriri le-a primit de la agentul său, Bogdan Apostu. ”Dan Alexa nu a venit nici măcar o dată să vorbeasca cu mine, să mă întrebe cum sunt, cu toate că el m-a debutat în Liga 2 (n.r. la ACS Poli). După câteva zile de la întoarcere, am plecat acasă, de bunăvoie, deoarece nu primeam niciun răspuns sau explicație. Explicația data de impresarul meu, nici măcar de un conducător sau antrenor de la Astra, a fost că sunt mic de înălțime și nu am fizic pentru Liga 1. Cu toate că îmi pusesem toate speranțele în acel transfer. Nu sunt eu în măsură să trag la răspundere și să găsesc vinovați. E mult spus «vinovat». Asta a fost alegerea lor la momentul respectiv, dar nu a fost o alegere corectă, având în vedere felul în care m-am pregătit în cantonament”, crede fotbalistul.

ACS Poli l-a împrumutat din nou la ASU Poli. A venit chiar înainte de demisia lui Cosmin Petruescu și apoi i-a prins și pe interimarul Antonio Foale, Mugur Gușatu, dar și pe Octavian Benga. Niciunul nu l-a utilizat, deoarece pe postul de fundaș dreapta juca Călin Jurj, care era eligibil U19. Motreanu a avut și probleme medicale. dar spune că nu suficient de majore încât să nu poată juca. ”Fiecare antrenor de la ASU îmi spunea aceeași poveste, «Vreau să te bag, dar nu am unde, nu pot jongla cu juniorii». Nu am primit nici măcar o șansă, după patru ani la echipa asta. Am avut o durere la genunchi, din cauza unui chist, dar a fost trecătoare, nu a fost ceva grav”, a precizat fotbalistul.

Din 30 iunie, Motreanu nu va mai aparține de ACS Poli. Timișoreanul spune că nu va rămâne la ASU Poli, unde nu ar mai fi nevoie să fie împrumutat. Motreanu spune că nu mai e dorit la echipa suporterilor. ”Cel mai probabil nu. Nu, pentru că se vede că nu mai e nevoie de mine și nu sunt dorit, iar eu unde nu sunt dorit, nu stau”, a punctat tânărul, întrebat dacă va continua la ASU.

Pe lângă acest sezon, început cu stângul. Motreanu spune că l-a tras în jos și faptul că în toamna lui 2018 a jucat la ACS Poli, în Liga 2. ”Cine a reușit să plece de la ACS a reușit. Cine nu, e în situația mea. Dragomir, Marin, Balaure, Bărbuț, Casap și exemplele pot continua. Haruț, spre exemplu, care a stat de la 8 dimineața la 16 după-amiaza, antrenându-se singur, mânca de la caserola timp de șase luni luni. Eu știu cât a suferit băiatul ăla, e prietenul meu. Și acum? E indispensabil la Botoșani. Și sunt multe lucruri care s-au întâmplat, dar nu are rost să intrăm în amănunte, fiindcă lumea va zice că mă lamentez și nu are rost. Încerc să nu mă mai gândesc, dar au fost și vorbe aduse familiei mele, am fost tratați ca niște gunoaie, ca o marionetă și nu aveam nicio putere. Mi s-a spus că nu mă ajută cifrele (n.r. InStat). Dar cine e om de fotbal, știe că nu au cum sa te ajute cifrele atâta timp cât echipa ta încasează o medie de 3 goluri pe meci, e la retrogradare, nu are posesie, etc. Nu te pot ajuta cifrele. Vorbesc de cele 6 luni petrecute la ACS, forțat fiind”, a mărturisit timișoreanul.

Anterior acestui moment, după sezonul bun în Liga 2 la ASU, când antrenor a fost multă vreme Bogdan Andone, se vorbea că FCSB îl monitoriza pe Radu Motreanu. Jucătorul spune că nu știe multe despre vreun interes, mai ales că ACS Poli, clubul de care aparține, nu avea o relație deschisă cu fotbaliștii. ”Despre FCSB, nu am idee ce să spun. Nu știu exact ce a fost pentru că respectiva conducere de la ACS prefera să ne ascundă lucruri mereu, să omită să le spună sau să ceara diferite sume pe noi pe care oricum nu le-ar fi dat nimeni”, a mai precizat Motreanu.

În curând, Motreanu nu va mai aparține de ACS Poli. Nu se simte neapărat fericit, pentru că știe că traversează un moment de cotitură în carieră. ”Nu știu dacă e vorba de relansat. E vorba de cineva care e dispus să aibă încredere în mine și sa primesc o singură șansă. Să fac un cantonament bun, să mă pregătesc și să demonstrez ce pot. Îmi doresc o schimbare și îmi doresc, repet, o persoană care are încredere în mine. E prima dată în viața mea, după tot ce am pățit, când rămân liber de contract. Am 22 de ani imediat și încă am speranțe mari că voi ajunge unde îmi doresc”, a mai spus Motreanu, întrebat despre relansarea carierei sale.

foto: prosport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ