DISTRIBUIȚI

Astăzi, Prosport a publicat înregistrarea unei discuții telefonice între antrenorul Dusan Uhrin și Valentin Iordănescu, cel care conduce acum lucrurile la Gaz Metan. Cei doi vorbesc și despre portarul rareș Murariu, plecat de la ASU, dar despre care cei de la Politehnica s-au ferit ă vorbească. Din discuție, reiese de ce transferul nu este oficializat.

Uhrin îi spune în discuție lui Iordănescu despre Horj și îi spune că se aduc pre mulți jucători. Iordănescu îi spune că clubul e finanțat de Guvern și că asta ar implica diverse presiuni. Cehul întreabă și de Murariu. ”Ce alți jucători mai sunt în situația asta? Altcineva în afară de cine mi-ai spus tu, mai e și alt fotbalist în situația asta? Care e treaba cu portarul acesta?”, spune Uhrin. Iordănescu îl pomenește pe Costel Pantilimon, vărul lui Murariu. ”Am vorbit cu Pantelimon ieri și vom rezolva astăzi cu documentele! Avocatei i-am spus ieri să trimită documentele să facă aceste schimbări”, spune Iordănescu.

Practic, Murariu e deja de ceva vreme la Mediaș. El aparținea de ASU Poli după ce Viitorul îl cedase definitiv. Informațiile noastre sunt că Dragoș Picu, antrenorul cu portarii din staff-ul lui Uhrin, a înlesnit sosirea lui Murariu la Gaz Metan. Picu mai lucrase anterior cu portarul, la ASU Poli. Transferul ar urma să fie unul pe 60.000 de euro, din care 40.000 de euro vor merge către Viitorul. Mutarea nu s-a făcut însă, air cei de la Poli sunt foarte evazivi cu subiectul. Clubul are însă acum trei portari: Alexandru Borbei, Emanuel Fișteag și Marko Deronja.

Dan Alexa spune că acordul între cluburi e semnat, dar Mediașul nu l-a înregistrat la FRF. ”Noi, cluburile, ne-am înțeles. Dar Mediașul trebuie să facă următoarea mutare. Ei nu au înregistrat încă actele la FRF. Așteptăm mutările Mediașului”, ne-a declarat Dan Alexa. Discuția dintre Uhrin și Iordănescu arată că portarul ar putea ajunge să apere în Liga 3! ”Cred că portarul acesta al treilea ar trebui să joace undeva. La echipa secundă sau nu știu… E un tip serios, asta cu siguranță. Un băiat bun, nu e rău”, a spus Uhrin.

Într-un final, Iordănescu îi spune lui Uhrin că cei care dau bani îl vor plecat, iar până atunci, nu vor da bani pentru niciun transfer, implicit, și al lui Murariu. ”Nu contează, în fotbal e diferit. Ok, am avut o discuție în această dimineață și nu mă vor lăsa să transfer vreun jucător! Vor ca eu să găsesc o soluție financiară cu tine să încheiem contractul. Altfel, nu voi putea nici să plătesc salariile sau ceva de genul acesta”, spune Vali Iordănescu.

Dacă nu se vor plăti banii de transfer, nu ar fi exclus ca Murariu să revină la Poli!

foto: Prosport

LĂSAȚI UN MESAJ