DISTRIBUIȚI

Proiectul de buget național ascute cuțitele între partide și la nivel județean. Cei patru parlamentari ai PSD Timiș au depus o listă de 140 de amendamente, pentru a se ”face” că lucrează. În replică, liberalii Alin Nica și Alina Gorghiu se laudă cu banii obținuți în plus pentru județul Timiș.

Alina Gorghiu spune că PSD-ul doar a făcut o mare ”gargară” politică cu lista lungă de amendamente depuse. ”PNL va susține în proporție de 1000% bugetul în forma propusă de premierul Cîți, chiar dacă vom avea niște dezbateri cu un circ probabil fără precedent, așa cum ne-au obișnuit colegii din opoziție. Vom vedea în ce măsură PSD va dori să atace acest buget la Curtea Constituțională. Bugetul are 62 de miliarde pentru investiții, 5,5% din PIB. Am reușit să obținem sume importante pentru județul Timiș. Bugetul nu este despre cine strigă mai mult și cine adumă mai multe amendamente de la primari, ci despre sumele pe care le obții ca parlamentar de Timiș”, a declarat senatoarea Alina Gorghiu.

Concret, este vorba de alocări mai mari din TVA. ”Senatoarea Alina Gorhgiu este mai timișoreancă decât mulți parlamentari de Timiș. Față de cele două județe care aveau zero la alocările pentru TVA pentru consiliile județene și UAT-uri, Cluj și Ilfov, Timișul a reușit să obțină în plus 66.204.000 de lei, față de 18.318.000 cât are Clujul și 10 milioane cât are Ilfovul”, a spus Nica. Banii în plus s-ar duce în proporție bună, 9 milioane, pentru clădirea nouă pentru Centrul Speranța, pentru copi cu nevoi speciale. aceeași sumă merge spre bazinul de înot didactic de la Jimbolia. Pentru extinderea străzii Mareșal Constantin Prezan sunt alocate 18 milioane de lei, iar alte 6 merg pentur proiectul similar de pe strada Grigore Alexandrescu. Alte 4 milioane de lei ar fi pentru renovarea Parcului Civic.

Altfel, Alina Gorghiu a mai informat că proiectul depus de parlamentarii PSD pentru trecerea Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” de la Guvern la autoritățile județene și locale va fi respins, deoarece nu este constituțional. ”Se va respinge proiectul scris foarte prost de PSD, prin care se transferă aeroportul către autoritățile timișene. Va fi respins pentru că este neconstituțional, acest transfer trebuie făcut prin hotărâre de guvern”, a mai spus Alina Gorghiu.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ