DISTRIBUIȚI

Cercetătorul Virgil Păunescu, șeful Institutului Oncogen, a șocat din nou marți, când a declarat pentru ziarul Național că tratamentul aplicat pacienților bolnavi de coronavirus implică și medicamente inutile, în speță, antiretroviralele. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara și Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara au reacționat destul de târziu, după aproape două zile, la afirmațiile lui Păunescu.

Păunescu spune, deși nu este nici epidemiolog, nici infecționist, că antiretroviralele, cum ar fi Remdesivir și Kaletra, sunt inutile în tratarea pacienților de covid-19, și singurele tratamente bune sunt anticoagulantele, precum Plaquenil, și terapie cu plasma de la donatori vindecați. ”Tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie, toate antiretroviralele alea nu au niciun efect. Singurul medicament eficient este anticoagulantul, dar într-o doză serioasă, și plasma de la pacienții vindecați. Asta este tot. Antiretroviralele alea care costă enorm, că este Big Farma, big marketing, sunt echivalentul unui paracetamol, numai că te doare mai puțin stomacul. Pentru toate medicamentele introduse în schemele de tratament pentru Covid nu există nicio dovadă științifică referitoare la faptul că ar avea vreun efect. OMS-ul face niște recomandări, iar când se ajunge la nivel național, în baza recomandărilor OMS, autoritățile emit protocoale care devin obligatorii. Faptul că avem un număr foarte mare de morți comparativ cu țările vecine înseamnă că ceva nu este în regulă cu protocoalele de tratament. Eu aș face și un studiu cu anticoagulante și la pacienții asimptomatici, care s-ar putea să fie, cel puțin unii dintre ei, de a face tulburări de coagulare, dar care nu sunt evidențiabile la analize. Tulburările de coagulare au fost însoțite de teste de laborator normale, asta am observat. Este un mecanism care nu este cunoscut încă. Pacientul este posibil să se afle într-un pericol iminent, dar nu se manifestă. Noi am pus un proiect de cercetare pentru a vedea care este cantitatea minimă de plasmă autoimună care ar putea fi administrată în scop protectiv la personalul vulnerabil, adică cel medical cu o anumită vârstă. Pentru că administrarea plasmei le oferă o protecție de trei săptămâni, atât cât rezistă anticorpii din plasmă, iar în aceste trei săptămâni, dacă omul se infectează, se va vaccina natural, făcând o formă foarte ușoară a bolii, el fiind protejat într-o anumită măsură”, a declarat Păunescu.

Cei de la Spitalul ”Victor Babeș” spun că afirmațiile lui Virgil Păunescu nu trebuie luate în seamă. ”Medicii specialiști ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase V. Babeș Timișoara se delimitează de afirmațiile domnului Profesor Virgil Paunescu prin care susține ca terapia anticovid folosită în spitale este apă de ploaie și prin care se irosesc bani. Reamintim comunității importanța respectării tuturor regulilor de prevenire a îmbolnăvirilor și a prezentării precoce la spital in caz de infecție pentru instituirea terapiei in fazele incipiente ale bolii”, a transmis medicul Virgil Musta, infecționistul care este și purtător de cuvânt al spitalului care încă este implicat în lupta împotriva coronavirusului.

Cum Oncogen este subordonat Spitalului Județean Timișoara, și directorul Raul Pătrașcu a transmis că unitatea pe care o conduce se delimitează de afirmațiile lui Păunescu. ”Ca urmare a declarațiilor în spațiul public ale Profesorului Doctor Virgil Paunescu cu privire la tratamentul împotriva virusului Covid-19, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență ,«Pius Brînzeu» din Timișoara face următoarele precizări: Întreg personalul medical al instituției se delimitează de afirmațiile făcut de Profesorul Doctor Virgil Păunescu; -considerăm că specialiștii în domeniu patologiilor infecțioase sunt îndreptățiti să ofere tratamentul de specialitate pacienților infectați cu Coronavirus. Numărul uriaș al pacienților vindecați de acest virus demonstrează în mod indubitabil că ceea ce fac medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» din Timișoara este un real succes și demonstrează profesionalismul lor precum și eficacitatea tratamentului. SCJUPBT face apel la rațiunea tuturor de a discerne lucrurile și de a avea încredere, în continuare, în specialiștii care fac eforturi uriașe pentru a gestiona această situație delicată, nu numai pentru România cât și pentru întreg mapamondul”, a transmis Raul Pătrașcu.

Altfel, trebuie spus că tocmai Spitalul De Boli Infecțioase din Timișoara a introdus anticoagulantele în schema de tratament pentru coronavirus, iar ulterior, acest protocol medical s-a extins la nivel național. În ceea ce privește celebrul Remdesivir, s-a dat la puțini pacienți de la ”Victor Babeș”, cazuri grave, care din păcate au decedat. De asemenea, la Timișoara, s-a aplicat și terapie cu plasma pentru un bărbat cu vârstă sub 50 de ani din Giarmata, care făcuse o formă serioasă a bolii, și care s-a tratat.

LĂSAȚI UN MESAJ