Scene desprinse parcă dintr-un serial de comedie la Recaș, după ce o soluție definitivă a Tribunalului Timiș a luat act și a reconfirmat interdicția ca actualul primar PSD, Teodor Pavel, să poată candida pentru un nou mandat.

Vă reamintim că, potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), Pavel Teodor a ajuns în această situație după ce „a semnat un contract de închiriere teren, precum și documente ce au stat la baza încheierii acestui contract, în baza căruia SC Belis Construct SRL, societate al cărui asociat unic și administrator era soția sa, a închiriat fără licitație publică de la Primăria Orașului Recas un teren în suprafață de 150 mp, încălcând flagrant prevederile legale în vigoare.

Abia acum începe distracția. Cu documentele de respingere definitivă a candidaturii în mână, primarul șochează opinia publică lansând o scrisoare patetică, asumată prin propria semnătură și redactată după reguli gramaticale doar de dumnealui cunoscute (primarul în exercițiu dovedește că nu cunoaște când și cum se scriu corect cuvinte precum „a-ți” sau „ați” ori „s-a” și „sa”, inventează forme noi ale unor cuvinte – precum „î-mi” ori „neândreptățit” și pune magistral, de mai multe ori chiar, virgula între subiect și predicat). Redăm scrisoarea în facsimil, spre deliciul elevilor silitori de clasa a V-a.

Mai grave pentru o societate democratică sunt însă afirmațiile (încă) primarului de Recaș. El se arată surprins că i s-a interzis dreptul de a candida. Deși, spune dumnealui, sute de alți primari aflați în aceeași situație n-ar fi fost împiedicați să candideze. Cu toate că a încălcat flagrant legea făcând favoruri familiei sale (acțiuni sancționate tocmai cu interdicția de a candida), favoruri în virtutea funcției ocupate, aspect confirmat și reconfirmat de instituții și instanțe, primarul ne explică cu subiect și predicat (dar și niște virgule dispuse aleatoriu, să fie) că după propria gândire el chiar avea dreptul să candideze.

Iar de aici înainte, primarul nu face decât să ne reconfirme că, în ciuda faptului că a fost sancționat pentru că a condus primăria după reguli personale, neconforme de multe ori cu cele legale, dumnealui încă este de părere că Primăria Recaș e propria sa feudă. Lasă moștenire candidatura din partea PSD fiului său, Aurel Adrian Pavel, cu o validare profund lipsită de imaginație din partea organizației județene de partid.

Deși a pierdut primăria, Pavel senior ne anunță deja cu suficiența unui om sigur pe reușită că va mai îndeplini și dumnealui o slujbă în administrația locală. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe candidatura fiului său, că actualul primar știe că va fi angajat, tartor pe banii publici, și în mandatul 2024 – 2028, căci va fi îndrumătorul prințului moștenitor, potențial rege. Se naște, desigur, o întrebare firească: dacă propria pricepere a fost sancționată deja de instituții și instanțe, care i-au confirmat în mai multe rânduri încălcarea legilor în vigoare, cam ce valoare vor avea sfaturile actualului primar, tatăl, pentru potențialul primar, fiul?

Realmente hilară este revolta lui Pavel senior în raport cu faptul că au apărut șapte contracandidați. De parcă, la Recaș, înscrierea în cursa electorală se putea face doar cu voia primarului incompatibil.

Cu o incredibilă infatuare, la final de scrisoare, Pavel senior le promite locuitorilor din Recaș și satele aparținătoare că va reveni cu noi depeșe (corect scrise, sperăm) în care îi va învăța cum să voteze corect.

Și, ca o ultimă dovadă că Primăria orașului Recaș e chiar pe persoană fizică, în curs de transferare de la tată la fiu, aflați că scrisoarea lui Pavel senior (într-o formă ușor corectată) a fost republicată de pagina FB a PSD Recaș. De unde, sfidând orice reguli, a fost redistribuită de pagina oficială de FB a Primăriei orașului Recaș.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Timiș Plus, Ziarul Văii Jiului, Hunedoara Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări pentru articol! Încântă ochii publicului. Foarte bun articol.

LĂSAȚI UN MESAJ