De joi, la Timișoara încep manifestările din cadrul proiectului Redute culturale. La Teatrul German de Stat va fi o expoziție foto, dar și o piesă dedicată, plus ateliere de artă.
Redutele culturale sunt o moștenire habsurgică, deoarece austriecii au făcut săli de bal în fostele construcții cu rol defensiv, de pe vremea atacurilor otomanilor. Cel mai bine s-au păstrat aceste aspecte în Timișora, Cluj-Napoca și Brașov, orașele din proiect, dar și la Sighetu Marmației. Mai precis, sunt implicate Muzeul Etnografic din Cluj Napoca, Teatrul German de Stat Timișoara și Centrul Cultural Reduta din Brașov, care are ca activitate principală baletul.
De joi, în foaierul teatrului va putea fi vizionată expoziția realizată de muzeul din Cluj, cu fotografii din evoluția în timp a celor trei celor trei instituții de cultură. , mai precis, cu 20 de panouri cu dimensiunea de 100/100 cm, printate color. Fiecare panou are patru poze ale aceleiași clădiri. Sunt și câteva fotografii cu reduta din Sighetu Marmației. Joi de la ora 19 se joacă ”Oameni. De vânzare”, spectacolul regizat de Carmen Lidia Vidu.
Ulterior, din 10 până în 15 iunie urmează să aem la Timișoara multe ateliere de teatru, balet și etnografie susținute de echipele Muzeului Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, Teatrului German de Stat Timișoara și Centrului Cultural Reduta Brașov. Centrul Cultural Reduta va organiza la TGS și spectacolul combinație de balet contemporan cu clasic, ”Euphoria”.