În anul capitalei culturale europene, Filarmonica Banatul pregătește un început de vară cu totul aparte. Orchestra Națională a Franței va susține două concerte extraordinare la Timișoara.

Evenimentele vor avea loc în 31 mai și 1 iunie. Dirijorul este faimosul timișorean Cristian Măcelaru, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. La pian va fi celebrul David Fray, considerat cle mai bun interpret al muzici lui Bach, De asemenea și prim-violonista Sarah Nemțanu, cea care a terminat Conservatorul la doar 16 ani, va fi pe scenă. Vor fi 88 de muzicieni pe scenă! Ambele concerte vor începe de la ora 19, la Sala Capitol. De altfel, cum s-au pus în vânzare, s-au și vândut 300 de bilete. Al doilea concert va fi redat prin live stream pe medici.tv, cel mai important canald e muzică clasică din lume.

Se vor interpreta arii diferite. În 31 mai se vor intona ”Dansuri din Galanta” a lui Zoltan Kodaly, ”Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op. 54”, a lui  a lui Robert Schumann, dar și ”Suita Arleziana nr. 2” a lui Georges Bizet. În 1 iunie programul include ”Jeux”, un poem dansat pentru orchestră, a lui  Claude Debussy, „Rondo Capriccioso” și ”Havaneza pentru vioară și orchestră, op. 83” a lui Camille Saint-Saens, dar și ”Daphnis și Chloé, suitele nr. 1 și 2”, a lui lui Maurice Ravel.

Biletele pentru concert pot fi cumpărate de pe site-ul Filarmonicii ”Banatul” Timișoara, de la casierie, de luni până vineri, între orele 10:00 – 13:00, dar și cu o oră înainte de evenimente. De asemenea, biletele pot fi achiziționate și de pe myticket.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ