Proiectul Remix ID trece la un nivle următor acum, în anul capitalei culturale europene. Organizatorii au pregătit o școală de formare pentru învățători, care să ducă mai departe copiilor povestea multiculturală a Banatului.

Școala de formare Remix ID este un proiect adresat învățătorilor și pedagogilor din Timișoara, dar și din tot județul. Cei care se vor înscrie la cursul gratuit, format din patru module, vor avea ocazia să dobândească abilități teoretice și practice de educație interculturală și pedagogie alternativă interdisciplinară. Desigur, totul e centrat pe multiculturalism. Practic, se va vorbit despre istoria localăm dar și de abordarea de alternative artistice contemporane, cu noile tehnologii și limbaje artistice actuale. Vor fi selectate 12 cadre didactice, de către un juriu.

Modulele centrale vor fi: Pedagogia artistică alternativă ca metodă experențială de învățare – lector Mirela Stoeac-Vladuti;  Corpul – identitate și transformare – lector Olga Diana Török; Scriere creativă – istorii alternative – lector Cristian Vicol; Gândire critică și meta-identitate – lector Alis Stratan. De asemenea, vor fi participări la prezentări, tururi citadinediscuții și ateliere alternative. La final, se va oferi diplomă ce atestă participarea la curs.

Cei ce vin din Timiș de la mai mult de 40 de km vor primi și cazare. Ei vor beneficia și de mic dejun, iar de prânz vor beneficia absoltu toți cei 12 participanți. În plus, se decontează și cheltuielile de transport pentru cei veniți din afara Timișoarei, atât bilet de tren, de autobuz sau benzină. E necesară completarea unui formular de îsncriere până la 25 mai. Confirmarea participării trebuie făcută până la cel târziu 31 mai.

Cursul propriu-zis va fi în perioada 19-25 iunie. Formularul îl găsiți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ