CSC Dumbrăvița și CSM Reșița au terminat la scorul de 0-0 prima manșă din finala barajului de promovare în Liga 2. A fost un meci dominat de gazde, care însă nu au reușit să marcheze, în timp ce Reșița, fără suspendatul Dan Alexa, nu a etalat deloc mare lucru.

Dumbrăvița a dominat foarte clar mai ales în prima jumătate de oră a meciului, când Reșița abia a ieșit de câteva ori din prima jumătate de teren. Sigur, cărășenii nu l-au avut pe Dan Alexa, care a primit două etape de suspendare după ce la returul semifinalei cu Ghiroda, l-a înjurat pe arbitru. Chiar și așa, nici Olaru, nici Martinov, nici Paulevici nu au reușit să marcheze. Reșița a ales și ea soluții nefericite în atac, atunci când a tras spre poartă, iar astfel, tabela a rămas imaculată la un meci cu o asistență impresionată pe micuța arenă dumbrăvițeană.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu, Ghinescu, Tismonar, Schinteie, Andr. Olaru (Gologan 86’), Martinov, Paulevici (Bodri 80’), Făgărășanu

CSM Reșița: Micu – Bărboianu, Dudea (Drăghiceanu 86’), Ant. Manolache, Nic. Sima, Vasluian, Cioinac, Jorza, Breșneni (C. Cristea 67’) (cpt.), Ndiaye, Val. Munteanu

După meci, consilierul local dumbrăvițean USRPLUS Dorin Farca a venit și a făcut și el pe ziaristul, întrebând ce perspectiva are echipa la retur. ”Un meci de mare luptă și foarte echilibrat. Dar nu cred că sunt subiectiv dacă spun că cred că am fi meritat să câștigăm jocul acesta. Cu puțină atenție, cred că putem câștiga. Am avut o ocazie monumentală pe final, singur cu portarul. Cred că dacă marcăm, nu se mai întâmpla nimic până la final. Ne-au surprins prin alcătuirea echipei. Am crezut că vor juca puțin mai ofensiv. Au jucători ofensivi buni, care au rămas pe bancă. Și-au urmărit scopul. La urma urmei, sunt două meciuri, e o dublă. Mai e și o manșă retur și atunci probabil și-au luat toate măsurile să joace un pic mai defensiv astăzi, ca să aibă mai multe șanse la meciul retur. Sunt două echipe diferite din punctul nostru de vedere. Dumbrăvița are jucători foarte reactivi, care în relație unu la unu pot pune probleme oricărui adversar de la mijloc în sus au jucători foarte dinamici. Pe posesia noastră, dacă nu sunt atenți să încercăm să-i blocăm când avem mingea, atunci ne pot crea probleme. Sunt o echipă mult mai periculoasă”, a spus Cosmin Stan.

Ștefan Grigore i-a ținut locul lui Dan Alexa. ”Un meci fără goluri, un meci deschis în unele momente. Știam că va fi un meci greu, în care ei vor aștepta de multe ori contraatacul, pentru că aici ne-au surprins în două-trei acțiuni periculoase. Asta corobrat cu faptul că cei doi fundași centrali ai noștri aveau cartonașe galbene și la acele faze au ezitat să facă fault. Normal se făcea fault, dar riscau. De aici s-au născut acele ocazii periculoase ale lor. Lipsa antrenorului principal contează foarte mult și asta nu se pune la îndoială. Ce nu a mers, cred că în ultimii 30 de metri am încercat să jucăm foarte desiciv, deși aveam superioritate de multe ori în zone laterale. Am încercat să rezolvăm cât mai rapid faza. Acolo s-a încheiat tot. Am fost și prea încărcați după «dubla» cu Ghiroda și atunci se poate să ie decizii nu tocmai potrivite. Suntem la mâna noastră. Este foarte important când ești la mâna ta. Dumbrăvița are o echipă foarte bună  e contraatac, ceea ce este o armă cu două tăișuri, pentru că trebuie să fim foarte atenți. Nu cred că în patru zile poți să schimbi partitura de la un meci la altul. Și de-a lungul campionatului, cam aceasta a fost jocul lor. Cu atât mai mult, trebuie să fim pregătiți pentru tranziția negativă”, a spus secundul.

Returul se va juca la Reșița, miercuri, de la 17,30.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ