CFR Timișoara și CSM Deva au terminat la scorul de 2-2 meciul din etapa intermediară a Ligii I de futsal. Ca de obicei între cele două echipe cărora nu le-ar strica puțină jenă, meciul nu a fost lipsit de scandal, înjurătorui ca la ușa cortului și chiar și tentative de bătaie.

CFR a început mai bine meciul, dar Voin a reușit să păstreze poarta intactă. Din minutul 14 îns, brazilianul Da Silva Wellington a înscris. Chiar spre final, înainte de pauză, deși ca posesia reușit să restabilească echilibrul, Deva a jucat cu portar înaintaș, deoarece nu a găsit calea spre gol. -a terminat 0-1, iar ardelenii au reușit să nu comită al șaselea fault. Egalare a venit însă în minutul 23, după un start mai bun al oaspeților. Sergiu Gavrilă a trimis mingea ”prin” Lungu, care nu a reușit să o rețină. CSM-ul a continuat să joace mult mai bine, contrar startului primei reprize de joc.

Dominarea Devei s-a fructificat rapid cu un alt gol, marcat de același Gavrilă, cu un șut din semicerc, la o altă fază la care Lungu putea face mai mult, dar a fost ”prins” în colțul greșit al porții. În minutul 32, jocul a fost întrerupt pentru că jucătorii au încpeut să se îmbrâncească. Spiritele s-au calmat și meciul s-a reluat, iar în minutul 38, după ce CFR a revenit în controlul jocului, Wellington a stabilit egalitatea. Deva a încercat să joacă din nou cu portar înaintaș, dar nu a mai putut găsi cale spre gol. La final, s- dat druul la tensiune, Gavrilă l-a înjurat pe delegatul gazdelor Ionuț Roșca, iar pe holul de la vesitare au fost și altercații fizice ușoare.

Robert Lupu spue că aceste meciuri vor fi emreu cu tensiune. ”Un meci greu. Când ei ne-au condus, cred că ne doream egalul și egalul ne avantajează pe noi în distanța cu ei. Dar, într-adevăr, ajută și celelalte echipe. Eu cred că pe final nu meritam chiar să câștigăm. Și ei au presat. A fost un meci echilibrat, un meci greu. Primele minute mi s-au părut ale lor, primele 10. Noi am intrat rău, nu neapărat obosiți, dar ei au intrat montați și au reușit două goluri rapide. Una peste alta, a  fost un meci frumos. Din păcate, sunt aceleași chestii între noi, rivalități, dar sunt foarte mulți jucători de la Deva care respectă jocul acesta și e de apreciat. E bine să rămână așa. Mie îmi place. Lucrurile extrasportive nu-mi plac. Dar duelurile din teren îmi plac, sunt dueluri tari. Cine vine la sală are ce să vadă. Atâta timp cât avem niște arbitri care sunt în teren, lucrurile nu pot să o ia razna foarte mult. Pe hol eu am ajuns târziu, nu știu cine cu cine. La al doilea gol cred că Teddy are un pic de vină, că a venit pe el mingea”, a precizat Lupu.

Roger Augusto a spus și el că tensiunile, dincolo de limita normalului, sunt normal la acest derby. ”A fost un meci greu. În repriza a doua, echipa mea a crezut în victorie. Avem un progres în eprspectiva sezonului. . Cu portar înaintaș nu am putut să mai dăm un gol. Egalul nu ne ajută, deoaree rămâne la multe puncte în urma Timișoarei și nu ne-am putut apropia. Dar mi-a plăcut că jucătorii au dat totul în acest meci. Poate au fost puțini nervi. Echipa nu lucrează de mult timp cu mine. E un derby, e normal să fie așa”, a punctat antrenorul Devei.

CFR va juca din nou acasă duminică la ora 15, cu Kereszthegy Remetea, în Cupa României. Campionautl se întrerupe, și timișorenii vor mai juca abia la jumătatea lunii februarie, la Odorheiu Secuiesc.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ