În acest weekend, melomani se pot bucura de două concerte ale pianistului Daniel Ciobanu. Organizate de Filarmonica Banatul. Vineri va cânta la Sala Capitol, cu orchestră, iar duminică, va susține un recital cameral la Liceul de Artă „Ion Vidu”.

În vârstă de 32 de ani, Daniel Ciobanu este deja foarte celebru, pe cât de tânăr. El a câștigat Premiul Publicului, cât și medalia de argint la Concursul Arthur Rubinstein de la Tel Aviv în 2017. A cântat deja în marile săli de cocnerte de la nivel mondial: Carnegie Hall, Elbphilharmonie Hamburg, Konzerthaus Berlin, St John’s Smith Square din Londra, Festivalul Enescu București. Daniel Ciobanu a participat și la turnee prin țări precum  Japonia, China, Taiwan, Africa de Sud și Brazilia.

Vineri va cânta alături de Orchestra Filarmonicii Banatul, sub bagheta lui Sander Teepen. Ciobanu va interpreta: ”Rapsodia pe o temă de Paganini  pentru pian şi orchestră op. 43” a lui Serghei Rahmaninov, ”Caprice bohémien”, de același autor, dar și ”Simfonia nr. 5 în fa major, op. 76” a lui Antonin Dvorak. Concertul începe la ora 19, iar bilete se găsesc aici.

Duminică, Daniel Ciobanu va susține un recital de cameră, Sala „Mihai Perian” a Liceului de Artă „Ion Vidu”, într-o formulă de cvintet. Cântă violoniștii Alexandra Tirsu (cu o vioară Stradivarius) și Vlad Popescu, violinstul Daniel Ciobnau, tiz cu pianisutl și violoncelistul Constantin Borodin. Se vor interpreta lucrări de Robert Scuman și Dimtri Șostakovici. Concertul începe tot la ora 19.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ