DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara a sunat adunarea în a doua zi de Rusalii, zi de sărbătoare. Nimic din ceea ce s-a prezentat la stadion nu avea însă auspiscii festive, deoarece clubul nu a parafat niciun transfer și nu a avut nicio noutate notabilă la primul antrenament. Gabriel Torje a fost și el prezent, în deja buna ”tradiție” de a venit să se antreneze cu ripensiștii până își găsește angajament.

Multă conducere și zero fotbaliști noi la reunire, unde s-au consemnat oficial doar plecările, în mare parte știute. Prezenți au fost 25 de fotbaliști, deoarece Coulibaly, Sokovic și Lalic nu au ajuns la primul antrenament. A fost prezent însă Gabriel Stoi, care e la final de contract și pe care clubul se pare că nu ar mai conta, deoarece nu e trecut pe lista lotului. În aceeași situație e și Robert Mikloș, portar care nu a venit însă la reunire. Nici portarul de 17 ani Valentin Velcea jr nu a fost prezent, după ce recent a dat probe la Genoa. Celealte plecări sunt cele deja anunțate: Alexandru Popovici, Alexandru Neagu Tudor Călin și Ștefan Dobre. Iată lotul:

Portari: Octavian Mosoarcă (20 de ani, ultima dată la CS Ghiroda), Robert Popeț ( 20 de ani, Dumbrăvița via ACS Poli), Mihai Brașoveanu (Academia Ripensia)

Fundași: Andrei Macrițchii, Mădălin Sturzu, Marjan Maric, Radu Rogac. Darius Țieranu, Nenad Lalic*, Radu Ciurel (Academia Ripensia), Cosmin Gladun, Harald Fridrich

Mijlocași: Youri Coulibaly*, Răzvan Morariu (20 de ani, Dumbrăvița), Valerii Macrițchii, Andrei Precup (18 ani, Ghiroda), Mihai Ene, David Ciurel (Academia Ripensia), Alexandru Piftor, Vlad Degău (Academia Ripensia), Sami Costea (20 de ani, Ghiroda), Sorin Avrămescu (Academia Ripensia), Ion Vasluian

Atacanți: Nemanja Sokovic*, Denis Golda, Cristian Pădurariu

Acum câteva săptămâni, patronul spunea că va aduce câțiva jucători de valoare și un manager sportiv cunoscut. Așa cum managerul e Vlad Bura, total necunoscut în fenomen, și transferurile notabile s-au ”transformat” în transferuri de tineri. ”Deocamdată, transferuri certe nu putem vorbi, decât la plecări. Au plecat parte dintre jucătorii care erau la final de contract. Alții care erau sub contract, dar au avut oferte bune pentu ei și pentru club și au plecat la Liga 1, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Însemană că proiectul pe care l-am demarat și care este implementa la Ripensia dă roade. La veniri suntem în discuții cu mai mulți jucătiri tineri, jucători de perspectivă, continuăm aceeași linie, de  a transfera jucători tineri. Stoi este la antrenament, vom discuta în următoarea perioadă și ce perspective are el. Este un jucător cu experiență, care a ajuta clubul, este și cle mai vechi jucător al echipei”, a declarat Cosmin Petruescu.

Numele noi de la cele două cluburi de Liga 3, portarii Octavian Mosoarcă și Robert Popeț, dar și Andrei Precup și Sami Costea. Nu e însă sigur că ei vor rămâne, Ripensia a mai avut astfel de ”tentative” de a lua jucători gratis de la aceste cluburi, chiar cu aceiași jucători, dar fără succes. Întrebat dacă nu îi este dificil fără niciun jucător nou antamat, Petruescu a fost diplomat, mai degrabă. ”Nu este greu. Știu la ce m-am înhămat. Sunt discuții normale, firește, inevitabile, în această perioadă, la orice echipă. Ideal ar fi ca la data reunirii să ai toți jucătorii semnați, dar perioada de transferuri se închide mult mai târziu. E normal să existe plecări, veniri. Mare parte din cei care au încheiat sezonul sunt sub contract cu noi. Sunt la pregătire, sunt semnate contracte pe perioade mai lungi. Cred că stăm mai bine decât vara trecută, când a fost acea remaniere bruscă la nivelul lotului de jucători, a mai spus, diplomat, Petruescu.

De altfel, se pare că ”visul” Ripensiei e să ia gratis și sp vândă. Pentur Călin și Dobre, s-au făcut niște împrumuir relative în ceea ce privește o viitoare tranzacție. ”Cei doi au atins pragul de sus pe care poate să-l ofere clubul nostru. Nu ne putem opune ca fiecare dintre ei să crească cât mai mult. Cu părere de rău, recunosc, am fost nevoit să le dau drumul. Le doresc succes și sper că acolo unde s-au dus vor confirma și va fi bine și pentru ei, și pentru clubul nostru. Tudor Călin mai are contract cu Ripensia pe patru ani de zile. El a plecat împrumut pentru următorii doi ani. În oricare dintre perioada de transfer, clubul și-a rezolvat dreptul de a-l chema înapoi sau dacă există altă variantă pentru el. Pe măsură ce trece timpul, clubul UTA va beneficia de procente dintr-un viitor transfer al lui, până la 50% peste 2 ani. Momentan este 0, în iarnă va fi 12,5%, după primul an va fi 25%, după încă un semi-sezon va fi 37,5% și apoi 50%. Procentele sunt valabile pe perioada îmrpumutului. La Dobre este aproape la fel, doar că procentele merg până la 25%. Ei merg acolo să confirm, au șanse relativ mari. Sunt jucători foarte valoroși și faptul că sunt Under le oferă o posiiblitate în plus de a juca. Cel puțin la Clinceni, Dobre merge în postura de titular. Mi s-a promis acest lucru, că altfel nu ar fi plecat”, a explicat Dumitru Mihu.

De duminică, echipa va fi în cantonament la Buziaș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ