DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara s-a impus cu 2-1 în meciul cu Comuna Recea, unul important în contextul în care cele două formații se bat pentru evitarea locului de baraj dintre cele două antepenultimele clasate în cele două grupe de play-out. Maramureșenii au condus prin golul marcat de Coman, dar Golda și Andrei Macrițchii au adus succesul pentru roș-galbeni.

Recea a venit la acest joc fără Florian Fabian, antrenorul fiind în izolare. Formația vizitatoare a deschis scorul în minutul 16. Deși Ene era căzut, arbitrul Szabolcs Kovacs nu a fluierat nimic, cu toate că mingea era la ripensiști. Cei de la Recea au intrta imediat în posesie, iar Marius Coman a marcat cu un șut bine plasat, la vinclu. După gol, Alex Popovici, care nu a prins la acest meci nici foaia de joc, le-a strigat coechipierilor ”Nu acceptați să pierdeți”, și așa s-a și întâmplat. În minutul 23, după o centrare a lui Valerii Macrițchii, Denis Golda a urmărit bine mingea și a înscris. Cu un ritm bun d ejoc, repriza nu a mai oferit mari ocazii, decât o ratare a lui Sokovic.

Jocul s-a mai domolit în repriza a doua, dar au apărut ceva mai multe ocazii. În minutul 58, deși a părut mai degrabă că vrea să centreze, Andrei Macrițchii a trimis în poartă, păcălindu-l pe Răilean. Recea a reușit să mai aibă ceva ocazii. Mai întâi, o lovitură liberă bătută bine de Ahmatov, care s-a dus pu’in pe lângă poartă, după ce mingea a lovit și pământul. În minutul 87, Alin Fica a fost aproape de golul egalizator, dar a expediat balonul puțin peste poartă. În prelungiri, și Alexandru Neagu a avut o mare ocazie, dar nici el nu a prins spațiul porții.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Fridrich, Gladun – T. Călin (cpt., Vl. Tudorache 65’ ), Val. Macrițchii, Coulibaly – Golda (Piftor 65’), Sokovic (Pădurariu 90+3’), Mih. Ene (Al. Neagu 82’)

Fotbal Comuna Recea: Răilean – B. Mendoza, Oiță, Burdeț, R. Ispas ( Balha 78’) – Văsălie (Bura 55’), Akhmatov (Brata 65’), Micaș (cpt.), Fica – Mărieș (Batin 78’) – M. Coman

Cosmin Petruescu a punctat importanța succesului. ”O victorie extrem de importantă dacă ne raportăm la desfășurarea ulterioară a acestui play-out. Era important pentru noi, ca să nu spun esențial, să câștigăm acest joc, pentru a putea spera la evitarea locului de baraj. Păcat de începutul de joc, de aceea nesincronizarea în defensivă, acel gol primit pe o tranziție negativă a noastră. Dar mă bucur foarte mult că am reușit să avem reacția, am avut atitudinea. A fost un joc câștigat în primul rând cu sufletul, dar și cu mintea, pentru că nu a fost deloc ușor să-i întoarcem pe cei de la Recea. În repriza a doua, e clar, neamaiavând nimic de pierdut, adversarii au ieșit la joc, au avut mai mult inițiativa, au avut o posesie mai bună. Dar cred că și noi puteam să închidem jocul la acea ocazie mare de pe final și trătirle noastre erau puțin mai relaxați. Trebuie să recunoaștem că am avut și puțină lansă, pentru că la scorul de 2-1 pentru Recea a avut o ocazie importantă la poarta noastră. Ceea ce rămâne la finalul jocului este rezultatul”, a declarat ”Conferențiarul”.

Pe banca maramureșenilor a stat Daniel Ardelean, secundul lui Florin Fabian. ”A fost un meci de luptă între două, zic eu, foarte bune, care și-au apărat corect șansele. Și care cred eu că merită să rămână și la anul în Liga 2. Felicităm gazdele, Ripensia. Baftă mai departe. Mergem să jucăm în continuare. În ceea ce ne privește pe noi, avem câteva meciuri pe care le vom trata foarte serios. Vom merge înainte. Se joacă. Orice meci este foarte important. În ceea ce ne privește pe noi se vede că ne lipsește antrenorul principal. Pe care îl așteptăm alături de noi. Știu că lucurile se vor schimba. Băieții vor lupta în continuare  cum au luptat și până acum. Fiecare meci se va juca în continuare și vom face tot posibilul să rămânem în Liga 1”, a punctat secondul formației din Recea.

Ripensia va juca din nou miercuri de la ora 12 în runda intermediara, la Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ