DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara a fost eliminată din șaisprezecimile Cupei României după 5-1 cu Astra Giurgiu, la primul meci după ce marea majoritate a echipei a ieșit din izolare, după infectările cu coronavirus. La pauză, a fost 1-1, dar s-a văzut și din prima repriză diferența în favoarea adversarului de Liga 1.

De remarcat că față de jocurile precedente, terenul de pe Electrica a rezistat mai bine. La acest meci, asistentul Cristian Lucaci a avut parte de retragerea din lotul de Liga 2, pentru că a ajuns la vârsta de 38 de ani. Astra a deschis scorul rapid, încă din minutul 5. Mattia Montini a atacat cu Țieranu lângă el, la o fază la care Dobre a rămas spectator și oaspeții au deschis altfel scorul. Ripensiștii nu au dezarmat după ce au primit gol repede și au reușit să egaleze în minutul 22, după o fază pornită de la lansarea lui Fridrich. Lazar a parat reluarea lui Popovici, dar nu a mai avut ce face la cea a lui Sokovic. Cu 1-1 pe tabelă, alte mari ocazii au mai avut doar giurgiuvenii, prin Wutrich și Stahl.

După egalitate la jumătatea meciului, Astra s-a descătușat ofensiv. Încă din minutul 48, Mihai Răduț a majorat diferența, după ce Valerii Macrițchii nu a putut respinge în timpul util o centrare a lui Stahl. Monti și Stehal au continuat să atace, iar în minutul 60, italianul a reușit să înscrie pentru 3-1. Ripensia a avut o singură mare ocazie la acest scor, în minutul 69, la un șut în forță a lui Sokovic, însă direct pe poziția portarului. Pe final, Astra a mai înscris de două ori. O dată, în minutul 83, prin Azulay, după o minge venită de la Silviu Balaure, jucător crescut de ACS Poli. În minutul 89 Valentin Gheorghe a stabilit scorul final, după o nesincronizare ofensivă a gazdelor.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Burdeț, Țieranu, Rogac, Fridrich – Val. Macrițchii (Coulibaly 80′), Al. Neagu (Stoi 64′) – T. Călin (Urvanțev 72′) – Al. Popovici (cpt.), Sokovic (Golda 72′), Mih. Ene (Vl. Tudorache 64′)

Astra Giurgiu: D. Lazar – David Bruno, Graovac, C-tin. Dima, Radunovic (cpt.)(Riza 82′) – Crepulja (Balaure 77′), R. Moise – Stahl (Merloi 62′), Răduț, Wuthrich (Val. Gheorghe 62′) – Montini (Azulay 62′)

Cosmin Petruescu a lăudat echipa-gazdă. ”Consider că au fost două reprize diametral opuse. O primă repriză echilibrată, chiar dacă am întâlnit o echipă din eșalon superior. Din punctul meu de vedere, clasamentul în Liga 1 este mincinos. Consider că Astra este o echipă de play-off. Nu după cum a arătat în jocul de astăzi, ci după cum a arătat în ultima perioadă. Cred eu că este doar o chestiune de timp până va ajunge acolo. Ne așteptam pe undeva să avem probleme, în special din punct de vedere fizic. În prima repriză, atât timp cât am putut să stăm în picioare, să alergăm, să avem posesie, cred eu că am pus și probleme adversarului. Am reușit să și înscriem. Păcat de acea nesincronizare din primele minute, când am luat gol. Dar, din punct de vedere psihic, ne-am revenit bine, am echilibrat jocul. A fost o primă repriză echilibrată pe un fond de potență fizică bună a noastră. După care, inevitabil, în repriza a doua, Astra a controlat în totalitate partida. Pe lângă goluri a avut și alte situații bune de a marca. Plusul de experiență, de valoare, și nu în ultimul rând, de potență fizică a fost decisiv în partida de astăzi. Pentru noi e important că nu avem jucători accidentați. E greu după două săptămâni de pauză și două antrenamente să joci direct împotriva unei echipe de Liga 1”, a declarat „Conferențiarul”.

Eugen Neagoe a fost, la rându-i, darnic cu complimentele despre play-off. ”Am întâlnit o echipă bună a ligii secunde. Ripensia, chiar dacă este pe locul pe care este în acest moment, cred că acele trei restanțe pe care le are, poate să ajungă în play-off. Din punctul meu de vedere este o echipă bună. Nu întâmplător au în ultimele trei jocuri de campionat trei victorii. Dar în această după-amiază cred eu că am făcut un joc bun și prima repriză, chiar dacă am intrat la pauză cu un rezultat de egalitate. Am făcut un joc bun, o singură șansă au avut cei de la Ripensia, o greșeală, și au marcat. În rest, a controlat jocul, am avut o posesie foarte bună, ne-am creat, în afară de golul marcat de Montini, încă două-trei situații de a marca. Nu am reușit. S-a făcut remarcat portarul celor de la Ripensia. Pentru repriza a doua, băieții au înțeles la pauză că dacă nu suntem foarte concentrați este greu. Au înțeles acest mesaj, au tratat fiecare moment al jocului foarte serios, responsabil. Am reușit să marcăm patru goluri și am mai avut patru-cinci ocazii de marca. De două ori am lovit bara. Merităm să mergem mai departe”, a spus Neagoe.

Ripensia joacă din nou miercuri de la ora 14 pe Electrica, partida restantă cu CS Mioveni, prima amânată de când clubul a devenit focar de coronavirus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ