Ripensia Timișoara s-a impus cu 3-0 la ultimul amical al perioadei de pregătire, jucat pe terenul celor de la Chișineu Criș. Chiar și fără unii jucători, absenți din cauza problemelor medicale, diferența de eșalonul și a fazei de pregătire s-a văzut clar, mai ales în repriza a doua.

În prima repriză, Ripensia a avut ocaziile sale, dar nu a reușit să marcheze. După două ocazii irosite de Golda și Piftor, în minutul 16, și Crișul a avut un atac finalizat, dar portarul Ionuț Rus a intervenit. Au urmat alte ocazii ale lui Călin și Ene, care nu au reușit să înscrie. În minutul 39, Golda a reluat cu capul pe lângă, din 7 metri. Primul gol a venit în minutul 52, marcat de Călin cu capul, în urma unei lovituri libere. Scorul s-a făcut 0-2 în minutul 60, când Stoica a marcat din careul mic, după o pasă de la Piftor. Ultimul gol a venit în minutul 77, din penalty, înscris de Piftor.

Ripensia Timișoara: Rus-Morariu, Țieranu, Lalić, Gladun-Stoi, Călin-Mihart, Ene, Piftor, Golda

Au mai intrat: Dobre, Rogac, Fridrich, Vidrăsan, Stoica, V. Macrițchii, Matiș, Sturzu

Crișul Chișineu Criș: : Blaga – Clej, Sabău, Nistor, Siminic, P. Peter, Tănase, Susan, Ciornei, D. Mâneran,, Ciobotariu

Au mai intrat: Pașca, C. Popa, Giurgiu

Florin Fabian s-a declarat mulțumit, mai ales că au lipsit Ivancevic și Gavra (cu probleme medicale recente și nu grave), dar și Mitrov, accidentat deja de o bună bucată de vreme, care a ratat și cantonamentul. ”Un test util pentru noi, cu o echipă bună de Liga 3. Mă așteptam la o desfășurare a jocului la o singură proastă. Mai ales în prima repriză, când au fost mai mult atacuri poziționale în care n-am reușit să-i desfacem și să găsim soluții să marcăm. În schimb în repriza a doau, cu pregătire noastră. cu inteligența noastră de joc, organizarea tactică și-a spus cuvântul și am reușit să marcăm de trei ori. Sigur, e clar că mai sunt aspecte de reglat, în special în partea ofensivă, dar acestea mereu vor fi, pentru că cerințele mele și așteptările mele sunt mari. Dar sper ca băieții să înțeleagă că acolo la finalizare e decizia lor. Sunt mulțumit de pregătirea fizică, dar organizarea defensivă”, a spus Florin Fabian.

Și adversarii din Arad sunt mulțumiți cu acest test. ”În ciuda rezultatului, pentru noi a fost o partidă extrem de utilă. Am întâlnit un adversar de nivel superior, ce stă mai bine cu pregătirea și care, de altfel, începe campionatul săptămâna viitoare. Așadar, pentru ei era ultima repetiție și eu cred că ne-am ținut bine cel puțin o repriză. La pauză a fost 0-0, băieții au depus un efort considerabil și au absorbit destul de bine dominarea timișorenilor, care nu și-au creat mari ocazii de gol. Meciul a avut o altă față în repriza a doua, căci adversarul a adus jucători proaspeți de pe bancă, pe când noi am avut doar trei schimbări și vorbim doar despre jucători tineri. Au apărut și sincope în jocul nostru, normale pe undeva, dar rămânem cu destule lucruri bune după acest joc, cum ar fi implicarea totală a jucătorilor și personalitatea arătată în fața unei echipe bune de Liga 2”, spune Abrudean.

Ripensia va juca sâmbăta viitoare în deplasare la Viitorul Pandurii, în antepenultima etapă a sezonului regulat din Liga 2.

foto: facebook.com/RipensiaTimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ