DISTRIBUIȚI

În Grupa A de play-out, socotetile pentru evitarea barajuluis e tranșează în ultima etapă, între Ripensia și Recea. Timișorenii primesc vizita celor de la Metaloglobus București, în timp ce maramureșenii vor juca pe terenul lui U Cluj. Pentru ripensiști nu va fi deloc ușor, deoarece au două absențe în apărare.

Petruescu e convins că Metaloglobus ar fi putut să se califice în play-off. ”Un meci important, cu o încărcătură psihologică aparte pentru noi, în condițiile în care dorim evitarea locului de baraj. Suntem conștienți de importanța partidei, suntem conștienți de valoarea adversarului, o echipă care a pierdut accederea în play-off în ultima etapă și sunt convins că erau acolo dacă nu aveau acele probleme în masă cu covidul. Probabil că aveau o mai mare constanță în rezultate  și atunci, în aceste momente jucau în primele șase. Nu în ultimul rând, să nu uităm că este una dintre cele două echipe care a plecat cu 3 puncte de la Timișoara, din meciul cu Ripensia, alături de Viitorul Târgu Jiu. Cred eu că sunt argumente suficient de importante pentru a trata meciul cu maximă seriozitate. Îi simt pe băieți extrem de conectați, de motivați. Sper să facem un joc bun și e clar că trebuie să obținem toate cele 3 puncte pentru a nu depinde de rezultatele altor echipe”, a precizat antrenorul ripensist.

La roș-galbeni nu vor juca fundașii centrali Darius Țieranu, accidentat de câteva săptămâni, și Harald Fridrich, accidentat recent. În aceste condiții, soluțiile rămase sunt Radu Rogac și Nenad Lalic. Petruescu spune că e firesc să-l intereseze și ce se va întâmpla în celălalt meci, dar că nu se teme de jocuri de culise. ”N-am nicio problemă din acest punct de vedere. Atâta timp cât suntem la mâna noastră și depindem doar de noi sunt încrezător în potențialul echipei. Trebuie să fim corecți până la capăt. E clar că încercăm să ne impunem jocul nostru, un joc pe teren propriu și ne dorim foarte mult să depindem doar de noi. Dar nu pot să fiu ipocrit și să spun că nu ne interesează ce se întâmplă la Cluj. Le-am spus și băieților de vreo două săptămâni de când suntem la mîna noastră, de când am trecut în fața celor de la Recea, că importante sunt evoluțiile noastre și mai puțin ceea ce face Recea. Eu sper că această presiune a rezultatului să o transformăm într-o motivație suplimentară de partea noastră”, a mai spus Petruescu.

Ripensia are un punct în fașa celor de la Recea, care sutn acum pe locul de baraj. Meciurile celor două echipe se joacă sâmbătă la ora 11 și nu sunt televizate.

LĂSAȚI UN MESAJ