DISTRIBUIȚI

Ripensia va fi gazdă, joi, la partida din șaisprezecimile Cupei României cu Dinamo București. Roș-galbenii spun că au așteptat acest joc cu mare entuziasm, cu șansa aducerii unui nume important din Liga 1 în Timișoara, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Timișorenii nu au scăpat de tot de probleme de lot. Mai sunt accidentați Sokovic, Rogac sau Pădurariu. Petruescu nu ascunde că speră ca echipa sa să producă surpriza. ”Este cel mai important meci din perspectiva adversarului. Trebuie să recunoaștem lucrul acesta. Este un meci pe care îl așteptăm cu nerăbdare, pentru care ne-am pregăti și pentru care am tratat Cupa cu maximă seriozitate în tururile anterioare. Sorții au decis să vină Dinamo. Ne bucurăm de acest lucru, ne bucurăm de fotbal. Sperăm să facem o figură frumoasă, și, de ce nu, să respectăm ce se spune de generații, că în Cupă orice este posibil. Ripensia, de-a lungul istoriei are acest ascendent și are această istorie în spate. În momentul în care activa în eșaloane inferioare, a reușit nu odată, de mai multe ori, să elimine echipe din Liga 1 sau Liga 2. Chiar dacă la momentul respectiv, Ripensia evolua în Liga 5, 4 sau 3”, a declarat antrenorul timișoreinlor.

Deși Dinamo are mari probleme, antrenorul ripensist știe că nimic nu va șterge valoarea individuală a ”câinilor”. ”Valoare individuală, calitatea individuală a jucătorilor rămâne. Este indiscutabilă din acest punct de vedere. La o echipă de valoarea celor de la Dinamo, nu neapărat prin forma sportivă pe care o au acum, dar la calitatea jucătorilor pe care îi au, poate oricând să se producă acel declic și să reintre în joc, cum se spune. Cum s-a întâmplat și cu Astra, atât în ediția anterioară de campioant, cât și de Cupa României până au intervenit problemele de final, când au retrogradat, dar când noi i-am întâlnit în Cupa României, și Astra era într-o situațeie asemănătoare. Important este ceea ce vom face noi și modul cum vom gestiona noi partida de joi. Am discutat în toată această perioadă cu băieții, îi văd motivați, îi văd nerăbdători. Suntem conștienți de importanța partidei, atât în ceea ce privește imaginea clubului, publicul care va veni la satdion. Sperăm să facem o figură frumoasă și să obținem un rezultat pe măsură”, a punctat Petruescu.

La meci se va putea ocupa stadionul la 30% din capacitate. ”Dan Păltinișanu” are 32.000 de locuri și se vor lua în calcul toate locurile, chiar dacă o tribună și o peluză sunt închise. Asta înseamnă aproape 10.000 de locuri, pentru că la Timișoara rata de infectare era deja azi peste 4/1000. Cum Dinamo e marea rivală a poliștilor, Petruescu spune că vrwa și fani poliști la meci. ”Mă aștept ca prietenii noștri de la Politehnica Timișoara să fie alături de noi”, a adăugat Conferențiarul.

Meciul cu Dinamo începe joi la 18,45 și va fi televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ