DISTRIBUIȚI

Degeaba  declara patronul Ripensiei, Dumitru Mihu, că vrea un manager cu vizibilitate în fotbal, căci s-a ales o persoană absolut necunoscută în fotbalul național. Clubul l-a adus pe Vlad Bura, care până acum a fost doar antrenor în fotbal, și încă fără a avea calificarea necesară în momentul în care pregătea o echipă de Liga 3.

Bura are 40 de ani și este de profesie avocat. A jucat și fotbal, ca juniori, la CSȘ Bega și Poli Timișoar,a iar ca seniori, doar la n nivel mic, la echipe precum Telecom Timișoara, CSC Ghiroda și Giarmata Vii și Tipomic Timișoara. Practic, a antrenat-o pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii în Liga 3. Teoretic însă, niciodată nu era trecut pe raportul de joc cu această calitate, deoarece avea doar licența C, și nu licența B, cerută la acest nivel. Acum, la Ripensia va avea atribuții de ordin sportiv și administrativ.

Acum 28 de luni, Bura era antrenor la Ghiroda și era întrebat de problema licenței sale. Deși lucrurile erau clare, avocatul a vorbit despre ”research”. ”Încă facem tot felul de research-uri pe tema asta. Am licența C. Am niște probleme cu actele, dar am școală, probabil, mai multă decât majoritatea oamenilor de fotbal din țară. Fiind avocat, studii în străinătate…Sunt un băiat care pot să mă descurc să conduc o echipă”, spunea Bura la 1 februarie 2019, după un amical între ASU Poli și Ghiroda.

Gurile rele din fotbalul timișorean spun că Dumitru Mihu a dorit mai degrabă un manager care să facă o muncă de ”secretară”. În urmă cu două săptămâni, Mihu spunea că vrea un om cunoscut în fotbal. ”Da, vreau să aduc un manager. Am și prezentat acest aspect Consiliului Director. Am deja unele discuții, sunt și variante locale. Vom face și un anunț pe Facebookul clubuluii, un anunț de angajare, pentru că nu e neapărat să fie o variantă locală. E nevoie de o persoană cu mai multă vizibilitate în fotbal, care să preia ceea ce acum fac eu. Dacă vrem să ducem lucrurile la un alt nivel e nevoie de cineva cu mai multe preocupare, energie, care se pricepe mai mult decât mine”, ne-a declarat Dumitru Mihu.

Între timp, Vlad Bura are astăzi licența B de antrenor. Din informațiile noastre, Bura și-a susținut lucrarea pentru obținere licenței pe tema performaneți în sport, și a vorbit despre locul 5 luat de el cu Ghiroda în Liga 3. Comisia i-a tăiat-o foarte din scurt și i-a spsu verde în față că locul 5 în Liga 3 nu este absolut nicio performanță.

foto: ripensiatimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ