DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara debutează în noul sezon la Drobeta Turnu Severin, unde va juca în acest sezon U Craiova 1948. Săptămâna aceasta, Mititelu l-a dat afară pe Trică deoarece s-au certat din cauza ședinței foto a echipei. Petruescu spune însă că echipa sa nu trebuie să se deconcentreze din cauza instabilității din lotul gorjean.

Petruescu a vorbit despre debutul de campionat, unul dificil pentru ripensiști. ”Suntem nerăbdători să începem noul campionat după o pauză destul de lungă. Trei meciuri din primele cinci etape sunt deplasări la echipe cu pretenții la play-off, poate chiar la promovare. Craiova nu și-a ascuns intenția de promova, dovadă și transferurile făcute. Sunt foarte mulțI jucători cu experiență pentru un obiectiv imediat. Amicalul pe care l-am disputat cu ei este istorie. Ei au jucat doar cu adversari de Liga 2 și au pierdut un singur meci. Cu toate acestea sunt optimist în ceea ce privește șansele noastre. Mizez pe dorința de afirmare a tinerilor jucători, nu avem presiunea rezultatului. Va trebui să mergem să jucăm fotbal, un fotbal plăcut, cu atât mai mult cu cât partida va fi televizată”, a spsu Petruescu.

Mititelu s-a certat cu Trică deoarece când era amical programat cu Reșița, patronul a programat ședință foto a echipei pe ”Ion Oblemenco”. A venit Nicolo Napoli. Petruescu spune că astfel de lucruri sunt normale în Oltenia. ”Cea mai mare greșeală pe care putem să o facem este să ne gândim la ce se întâmplă la Craiova. De altfel, în zona respectivă este o stare de spirit. Se știe că oamenii sunt mai fierbinți, ar trebui să fim precauți și să ne gândim doar la noi. Nu cred că îi va afecta lucrul acesta. Nicolo Napoli este la al șaselea mandat, cunoaște foarte bine zona, campionatul, clubul, pretențiile, suporterii și din acest punct de vedere nu are nevoie de nicio adaptare. Eugen Trică a format un lot competitiv, a promovat fără înfrângere, a făcut o selecție foarte bună, dovadă meciurile de pregătire și de verificare. Este puțin probabil ca în două trei zile Nicolo Napoli să schimbe ceva”, a mai spus tehnicianul.

Jucătorii sunt optimiști. Alexandru Neagu a rămas unul dintre cei mai experimentați de la Ripensia. ”Mă bucur să vorbim din nou despre fotbal, că ne aflăm aici și suntem în formula asta. Mergem să câștigăm, suntem pe un drum bun și avem un lot echilibrat. Sper să facem o figură frumoasă”, a spus mijlocașul.

Clubul nu i-a prezentat în fața presei pe Coulibaly, Lalic și Sokovic, dar a considerat important să facă asta cu Neacșu și Ene. ”Sunt fericit că am ajuns la Ripensia, un club de mare tradiție. Îmi doresc foarte mult să-mi ajut echipa, colegii. Îmi doresc să terminăm cât mai sus cu putință și să rămânem serioși. Am dat de un colectiv foarte profesionist, oameni dedicați care își doresc cu adevărat performanță și asta e cel mai important, a spus Neacșu.

După ce în ultimul sezon a jucat la satelitul Astrei, ene va lucra din nou cu Petruescu. ”Am venit la Timișoara pentru proiectul patronului. Vreau să ajut echipa prin toate mijloacele și echipa să mă ajute și pe mine să cresc. Nu sunt străin de oraș, am mai fost la ASU. Nu sunt străin nici de antrenor. A trebuit doar să mă integrez în grup și am făcut-o cu succes”, a punctat fotbalistul.

Meciul e televizat și începe sâmbătă la 15,30.

 

LĂSAȚI UN MESAJ