Ripensia Timișoara a câștigat cu 2-1 meciul din Cupa României disputat pe terenul celor de la CSM Reșița. Reșițenii au egalat, dar apoi au rămas imediat în zece, fără Ștefan Bărboianu, iar astfel, ripensiștii au putut da golul victoriei și evitării prelungirilor. Altfel, un nou meci cu un arbitraj execrabil, care l-a scos din sărite pe Dan Alexa.

Ripensia a dominat jocul în prima repriză, iar Reșița nu prea a putut ajunge în careul porții apărate de Ionuț Rus. Zotan Mitrov a avut un rim șut care anunța epricol la poarta lui Micu, pentru ca în minutul 24 să vină și golul. Ernest a centrat cu pieptul al Dan Taras, care a înscris din careul mic. Condus la pauză, Dan Alexa a făcut mai multe modificări la pauză, iar raportul de forțe din teren s-a schimbat, astfle, în repriza secundă.

Velcotă a avut și el o ocazie bună, după car,e în minutul 65, același jucător a centrat din dreapta pentru golului lui Aboubacar, tot din câțiva metri. Bucuria egalării a țintu extrem de puțin pentru cărășeni, deoarece în nicun minut, Ștefan Bărboianu a primit al doilea galben, foarte ușor dictat de arbitru. Pe măsură ce timpul trece, Alexa gesticula tot mai nervos, iar în minutul 87, Mitrov a centrat, Micu a respins în față, iar Valerii Macrițchii a fost acolo și a împins mingea în poartă.

CSM Reșița: Micu – Romovecz, Ct. Ion, Bărboianu, Fota, Cioinac, Iana (Cristodulo 46′), Velcotă, Jorza, Ndiaye (cpt.)(Gakou 46′), Matiș (Val. Munteanu 46′, Iul. Ciubotaru 67′, Breșneni 90′)

Ripensia: I. Rus – Morariu, Țieranu, Fridrich, Gladun, Stoi (Vidrăsan 59′), Val. Macrițchii, Piftor (Sturzu 90+3′), Taras (Golda 67′), Mitrov (A. Macrițchii 90+3′), Ernest (M. Ion 67′)

Dan Alexa a criticat arbitrajul clujeanului Dragoș Lunca. mai ales că la final, nu a dictat lovitură liberă îndirectă pentru Reșița, după gafa lui Rus, din prelungiri. ”Din păcate, am pierdut, îmi felicit jucătorii pentru că am făcut un meci bun, n-am fost deloc mai prejos. Am ratat situații importante în zece oameni. Am avut acea șansă la Rimovecz, la ultima fază, o situație clară. E o calificare a Ripensiei pentru care eu îi felicit și, până la urmă, asta e. E vreo să joci în zece oameni. Mai ales că înscrisem repede. Aveam ascendent moral asupra lor. Imediat după gol am avut momentele noastre mai bune și apoi a fost acea eliminare unde a fost acea piedică. Fane ridică mâinile, e clar că nu e niciun fel de intenție înainte să cadă jucătorul advers. Un al doilea galben dat prea ușor din punctul meu de vedere. E clar că Ripensia a avut posesia. Nu mai aveam ce să ținem de minge. Dar și în situațiile astea am avut două-trei situați bune de a înscrie. Una chiar imensă la ultima fază. Mă bucur pentru Abou. Puțină lume știe, lucra în Lugoj, la Profi. L-am luat, e la doilea gol pe care îl înscrie. Mă bucur pentru el. Este un jucător cu certe calități. Le mulțumesc celor de la Lugoj că i-au dat șansa să joace la un nivel mai bun. Acum confirmă”, a spus Alexa.

Cosmin Petruescu a fost mulțumit de cum a jucat echipa sa. ”Fără să fiu acuzat de subiectivism, cred că a fost o calificare meritată, după modul general în care s-a disputat partida. Un meci de cupă clasic, între două echipe care s-au cunoscut foarte bine. Au încercat să se anihileze reciproc, să nu facem greșeli, nici personale, nici colective, care puteau înclina balanța în favoarea uneia sau alteia. Reșița, o echipă care, chiar dacă evoluează în Liga 3, avea plusul de experiență și de maturitate de partea ei. Mă bucur că în jocul de astăzi elanul tinereții și entuziasmul au avut câștig de cauză. Nici nu putea fi altfel. Așa e când se întâlnesc două echipe bune, doi prieteni de pe banca tehnică. Era clar că atât noi, cât și Reșița și-au dorit foarte mult să câștige și nici nu putea fi altfel în timpul partidei. Relația și prietenia noastră merg mai departe, cu siguranță, indiferent de rezultatul partidei de astăzi, sau din partidele următoare, atunci când cu siguranță ne vom mai reîntâlni, atât eu, cât și Dan. Dar nu a fost o dispută între «Chirurg» și «Conferențiar», a fost o dispută între Reșița și Ripensia, între jucătorii ambelor echipe, mai puțin în ceea ce privește băncile tehnice. Nu a fost o dispută între doi antrenori. În momentul în care începe partida, ceea ce știm noi contează mai puțin. Important e ceea ce au asimilat jucătorii în antrenamentele premergătoarea partidei. Sunt convins că atât noi și echipa noastră aveau informațiile despr e arbitraj”, a spus Petruescu.

Ripensia va juca sâmbătă de la ora 11 în campinat cu Astra.

LĂSAȚI UN MESAJ