DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara revine pe teren pentru meciul din șaisprezecimile Cupei României, cu Astra Giurgiu. Roș-galbenii revin pe teren după ce 20 de jucători au avut coronavirus. Este interesant că echipa a ieșit din izolare fără să facă investigații medicale pe care alte cluburi sportive le-au făcut foarte minuțios.

Ripensia s-a confruntat cu cazuri de covid-19 cu simptome, inclusiv stări de febră. Chiar și așa, după cele 14 zile, nimeni din club nu a considerat că este nevoie să facă vreo radiografie sau analiză medicală. Spre exemplu, la echipa de baschet, unde au fost doar asimpatomatici, după izolare, radiografiile au arătat că un jucător rămăsese cu probleme la plămâni și nu a avut acceptul medicul să revină imediat pe teren. În sport mai există și precedentul tragic al baschetbalistului nigerian Michael Ojo, de la Steaua Roșie Belgrad. Vindecat de covid, el a decedat la un antrenament, din cauz aunui cheag de sânge. La Ripensia, nimeni nu s-a stresat în privința acestea. ”Așteptăm cu nerăbdare ziua de astăzi, mai ales după două săptămâni în care am fost obligați să stăm în izolare. Ne bucurăm că suntem cu toții apți din punct de vedere fizic și din punct de vedere medical. În sânul echipei este o stare de optimism, o stare de bucurie, pentru că nu ne-am văzut de foarte mult timp și poate cu această ocazie reușim să apreciem mai mult ceea ce înseamnă activitatea fotbalistică”, a spus Cosmin Petruescu despre revenirea în teren.

În ceea ce privește absențele, Adrian Neacșu nu și-a revenit după accidentare, iar Cosmin Sîrbu mai este și acum plasat în izolare, deoarece a avut testul pozitiv apărut mai târziu. ”Trebuie să fim realiști. Chiar dacă se spune despre Cupă că este o competiție a tuturor posibilităților, trebuie să fim realiști. Două săptămâni de stat în izolare nu a fost deloc ușor. S-a pierdut puțin din parametrii calităților motrice. Dar suntem conștienți de dificultatea partidei. Oricum întâlneam o echipă de Liga 1. S-a văzut și la meciurile de baraj că între o echipă de Liga 1 și una de locul 3 din Liga 2 e o diferență destul de mare. E clar că prima șansă o are Astra în partida de duminică. Noi sperăm să facem o figură frumoasă, să practicăm un fotbal deschis pentru că din punctul meu de vedere, nu avem absolut nimic de pierdut. Este o pregătire pentru jocul de miercuri cu cei de la Mioveni”, a mai spus antrenorul despre meci.

Ripensia dă piept cu Astra pe arena Electrica, duminică de la 12,15, într-un meci televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ