Ripensia Timișoara a venit învinsă din Valea Domanului, unde a cedat la scorul de 2-0 în fața celor de la CSM Reșița. Scorul ar fi putut să fie mai mare dacă judecăm după ocazii, mai ales că ripensiștii au jucat destul de modest și chiar antrenorul Cosmin Petruescu a spus la finalul jocului că e dezamăgit mai ales de evoluția echipei din prima repriză.

Reșița a dominat jocul bine de la început, cu ocazii create de Dat și Danci. Gazdele au deschis scorul la o fază care nu anunța mare lucru. După o centrare de pe dreapta, Astafei a marcat cu capul la o fază la care și Dobre a fost poziționat nefericit. De altfel, ripensiștii au părut zăpăciți în debutul meciului, iar peste două minute, nu au fost departe să-și dea un autogol, la o nesincronizare între Lalic și Dobre, fază salvată totuși de portarul oaspeților. Reșița a rămas fără căpitanul Dudea, scos accidentat, dar tot a continuat să domine. Ca la multe meciuri de Liga 2, nici la acesta arbitrajul nu a fost grozav, iar fanii reșițeni, urcați pe deal, au sancționat greșelile. În schimb, echipa nu le-a dat motive de supărare, pentru că în minutul 40, După lovitura liberă a lui Dat, Breșneni a împins mingea în poartă. Înainte de finalul reprizei, Astafei a ratta șansa să mai înscrie, la o fază la care a scăpat singur spre poartă.

În repriza a doua, jocul Ripensiei a căpătat ceva mai multă coerență. Echipa a reușit să nu mai aibă atât de multe nesincronizări. Chiar și așa, tot Reșița a avut ocaziile mai mari. De data aceasta, dacă în prima repriză a avut poziționări slabe, Ștefan Dobre a reușit să scoată unele șuturi bune expediate de reșițeni pe spațiul porții. Mai întâi, la reluarea cű capul a lui Breșneni spre poartă, iar apoi, la reluarea lui Buș. Ripensia nu a avut mari ocazii, cu toate că a mai re-echilibrat jocul. Tot Reșița a avut ocazia mare de pe final de joc, din minutul 74, când Buș l-a pus și el la încercare pe Dobre, fără să poartă marca.

CSM Reșița: Cobrea – Szijj, Dudea (cpt., D. Ciobanu 26), Dumitraș, L. Acka – Dat (Chera 69), Breșneni (R. Boboc 87), Danci – Laur. Rus, Astafei (Brînzan 87), Ad. Ilie

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Burdeț (Al. Neagu 58, Lalic, Rogac (M. Ene 58), Fridrich – Val. Macrițchii, T. Călin (cpt.) – Vasluian (M. Maric 87), Stoi (Urvanțev 75), Vl. Tudorache ( V. Tudorache 58) – Sokovic

Cosmin Petruescu a admis că Ripensia s-a prezentat slab. ”Cunoașteam destul de bine echipa din Reșița, pentru că noi jucăm întotdeauna cu adversarii pe care îi aveau echipa-gazdă. M-au surprins în prima parte rezultatele lor, pentru că au avut foarte multă neșansă în unele partide. Dar era doar o chestiune de timp până se vor debloca. Din păcate pentru noi, lucrul acesta s-a produs în a doua parte a campionatului, iar pe noi ne-a prins într-o perioadă foarte proastă. Nu căutăm scuze, nu căutăm alibiuri. Într-adevăr, am făcut o primă repriză jenantă, foarte slabă. Poate cea mai cea mai slabă repriză de când am preluat eu această echipă. Sunt dezamăgit, le-am spus și pauză, și după meci. Nu este un atac la adresa jucătorilor, ne asumăm și noi, staff-ul tehnic, în frunte cu mine. Vorbesc de echipă. Mi-asum și eu rezultatul de astăzi. Deocamdată aceștia suntem”, a declarat antrenorul timișorenilor.

Alin Minteuan a spus că pentru Reșița, meciul a fost foarte important, pentru că e cel de primă impresie. ”În opinia mea, a fost, cred, cel mai greu joc de când am venit aici, țând cont că este ultimul din acest an și întotdeauna acest meci, ultimul, îți pune foarte multe probleme. Știu acest lucru pentru că și eu am întâlnit de-a lungul carierei mele momente de genul acesta și am încercat pe cât posibil să-i concentrez pe jucători și să le spun că realmente acest meci va fi foarte dificil. Sunt foarte bucuros că au ținut cont de ceea ce le-am spus și au tratat meciul cu maximă seriozitate și am reușit să câștigăm. Mai mult decât atât, nu am primit gol. Totuși, un pic sunt supărat că am tratat oarecum faze cu prea multă nonșalanță și asta nu se face la nivelul la care vreau eu să-i duc pe băieți. Nu adversarul a jucat prost, ci Reșița a jucat foarte bine astăzi, foarte motivată. Ați văzut și partitura tactică. Am reușit să le facem un pressing foarte agresiv, sus, în treimea adversă și am reușit de foarte multe ori să recuperăm multe baloane cât mai aproape de poarta lor”, a spus Minteuan.

Reșița a intrat în vacanță, spre deosebire de Ripensia, care vineri are programată emciul restant de pe terenul celor de la Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ