Ripensia Timișoara s-a impus cu 4-2 în amicalul jucat cu CSC pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, unde, bineînțeles, deși e interzis, au fost câțiva zeci de oameni în tribune. În primele zece minute, ripensiștii au marcat zece goluri, astfel că partida a avut un aspect de miuță școlărească, deși, per ansamblu, cei doi antrenori sunt optimiști (deșinu au de ce).

Dumbrăvița a început visătoare și astfel, în minutul 2, a luat gol, după ce ene l-a driblat pe Trifon. Peste trei minute, și Gavra a făcut același lucru. În minutul 10, Mitrov a marcat printr-o acțiune personală. Până la urmă, în minutul 12, Olaru a marcat la cealalată poartă, căci șnici Ripensia nu se apară bine. În minutul 41, Simon, care fusese testat și de Ripensia, a marcat un gol foarte furmos. După 3-2 la pauză, în minutul 85, Vermeșan a marcat și el un gol frumos pentru roș-galbeni.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre  – Zamfirescu, Țieranu, Lalic, Fridrich  – Stoi, T. Călin – Mihart , Mih. Ene, Mitrov – Gavra. Au mai intrat: Toroc – Mogoș, Chera, Vidrăsan, Rogac, A. Macrițchii, Vermeșan, Stoica, Butnărașu

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu, A. Sabău – T. Bodri, Olaru, Tănase, C. Toma, Ghinescu – Simon, Pașcalău. Au mai intrat după pauză: Bain, S. Sabău, Blicling, Curea, Grancea, Ungureanu, Tismonar, T. Bodri

Iulian Muntean a apreciat corect că jocul a fost marcat de greșeli personale. ”Aparent, Ripensia îl va readuce pe Radu Rogac, după ce l-a anunțat ca plecat. El a revenit la antrenamente alături de Valerii Macrițchii, care însă nu se reîntoarce. Ripensia ar termina astfel transferurile și rămâne cu doi portari și două vârfuri de atac. ”E bine că este o victorie, dar este un meci de pregătire. Mai avem o săptămână și jumătatea până la începerea campionatului. Din păcate, cum vedeți, lucrurile se mișcă destul de greu. Meciul a fost decis de greșelile individuale, și din partea lor și din partea noastră. S-au dat șase goluri, dar pur și simplu din greșelile. Din păcate, greșeșile definesc jocul. Astăzi a pierdut Dumbrăvița pe greșeli. Sperăm să le putem elimina până la prima etapă, pentru că dacă în campionat faci o astfel de greșeală, s-ar putea să nu poți să câștigi la fel de clar. Nu cred că există antrenor care să nu vrea transferuri. Deocamdată avem lotul în proporție de 99 la sută definitivat. Mai avem o discuție cu Radu Rogac a și intrat 30 de minute pe teren. Dacă se va concretiza, va fi un plus pentru noi. Vom avea concurență mai mare la fundașii centrali. Și ei au făcut astăzi două greșeli pe zona centrală. Puteau să întoarcă cei de la Dumbrăvița jocul. Valerii nu se întoarce. El așteaptă un contract. A cerut să se pregătească cu noi. A fost totuși 2 ani jucătorul nostru. El, din păcate, nu. Azi am avut 19 de jucători de câmp, dar vor veni cei trei de la campionatul Universitar (n.r. – Morariu, Piftor și Gladun) și vom fi 22. Posibil să fie numeric… Dar, fiind mai puține meciuri. Cred că suntem mai omogeni ca și lot, pentru că am păstrat parte din lotul de sezonul trecut. Dacă am fi adus șapte-opt jucători și rămâneam în 22 de jucători de câmp, am fi avut o problemă”, a precizat Iulian Muntean.

Cosmin Stan a părut plin de optimism, deși echipa sa a pierdut. Începutul de joc ar fi fost cauzat de o ”reverie” din cauza staidonului mare…”O prestație bună, încurajatoare, exceptând primele 10 minute. Am fost debusolați în începutul de partidă. Și o pun pe seama stadionului. Teren de dimensiuni mari. Am avut nevoie de acest meci pentru că și multe echipe din Liga a 2-a au stadioane mari, de dimensiuni mari. Cred că ne-a prins foarte bine acest meci. Exceptând primele 10 minute e o prestație care îmi dă curaj pe mai departe. Cred că am făcut un meci bun, dar avem aceleași probleme care persistă. Greșelile individuale în jumătatea noastră de teren, pe care sunt convins că nu putem să le eliminăm cu totul, dar vor fi tot mai puține. Eu zic că suntem în grafic. În momentul de față cred că suntem în graphic cu pregătirea, cu prestațiile. Săptămâna trecută a fost foarte încărcați. Începem încet-încet să prindem un pic de culoare, de prospețime”, a punctat Stan.

Sâmbătă, ambele echipe au teste în deplasare. Ripensia, la Dudeștii Vechi, iar Dumbrăvița, la Periam.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ