DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara a revenit miercuri după-amiaza la antrenamente. Nu sunt noutăți la echipă, deși alți adversari au făcut deja multe transferuri. Doar Roberto Ivan a fost adus în staff și va figura ca „principal” în acte.

A devenit deja un obicei ca în fotbalul timișorean transferurile să se facă târziu și Ripensia nu se dezminte. Au venit în teste tinerii tinerii Mario Diaconescu, Mathias Hondorocu, Claudiu Zamfirescu, Cătălin Vaida și Daniel Todîrcan. Nu vor rămâne sigur Radu Rogac și Valerii Macrițchii și se discuta pentru prelungire cu Andrei Machițchii, venit după accidentare, Ionuț Rus, împrumutat de la CFR, Denis Golda și Cristian Gavra, care termină contractele. ”Ne bucurăm că ne-am reunit și suntem toți sănătoși. Noutăți foarte multe nu putem să vă spunem în momentul de față, probabil în următoarele săptămâni. Sperăm să se concretizeze câteva transferuri, care să ne ajute pentru sezonul viitor. Momentan sunt jucători din academie și câțiva jucători în probe, pe care o să-i urmărim în următoarele zile. Ne-ar trebui un fundaș lateral. Avem doar juniori pe aceste posturi. Pe post de aripă stângă-aripă dreapta, un jucător polivalent ne-ar ajuta foatre mult. Ne-ar trebui și un atacant”, a declarat Iulian Muntean.

De altfel, tot Iulian Muntena va da indicații la meciuri, căci de asta a și dat declarații la reunire. Rămân în staff Călin Mada, Călin Frunză și se caută un preparator fizic. Ripensia l-a adus pe fostul jucător al lui Poli Roberto Ivan, în staff. El are licența A lși va fi antrenor principal în acte. A mai antrenat la Poli Timișoara, pe vreme alui Iancu, juniori, dar a fost și secundul lui Alexandru Pelici la Vâlcea. Ulterior a plecat la muncă în străinătate. ”L-am cooptat în staf pe Robi Ivan și probabil săptămâna viitoare o să cooptăm și un preparator sportiv. Avem ceva discuții, dar încă nu sunt materializate. Domnul Ivan este trecut ca principal. Este o cunoștință de-a noastră, îl cunoștem foarte bine, avem referințe foatre bune despre el de al Alexandru Pelici. A lucrat cu el ai mulți ani. Pentru că trebuie să ne ajute”, a punctat Muntean.

Dumitru Mihu e din nou optimist pentru viitorul sezon. ”Sunt aceleași gânduri pe care le-am avut în ultimii 5 ani. Să creștem, să mergem în sus, să începem să consolidăm clubul, să aducem oameni competenți, cu care încercăm să ieșim la suprafața în proiectul asta al nostru greu, într-un fotbal care este în cădere liberă. Noi nu ne permitem să aducem jucători consacrați, care să facă diferența, și atunci trebuie să consturim. Trebuie să creăm plus valoare la nivelul jucătorilor, al staff-ului tehnic, și la nivelul meu, pentru că și eu sunt într-un proces de învățare. În felul acesta cred că vom merge înainte. Nu mă gândesc la menținere, speranța e să mergem mai sus. Îmi permit să pronunț și cuvântul play-off”, a declarat patronul.

Președintele spune că e foarte bine că în zona Timișoarei vor fi treie chipe de Liga 2. ”Este un lucru bun. Eu mă bucur foarte mult pentru Dumbrăvița. Am înțeles că vor reuși să  e licențeize și să participe la Liga 2. E un lucru bun pentru zonă, și pentru noi, că avem mai puține deplasări. Cred că e bine. Se va crea o emulație în zonă, vor veni mai mulți jucători. Va fi un stimulent pentru toată lumea”, a mai spus Mihu.

Ripensia caută o locație de cantonament în Iulie, în Serbia sau Ungaria. În 2, vor avea un prim amical cu UVT, iar după cantonament, cu Dumbrăvița, pentru ca pentru un ultim etst să mai caute adversar. Iată lotul prezent la reunire:

Portari: Ștefan Dobre, Ionuț Rus, Mark Lupu

Fundași: Mădălin Sturzu, Răzvan Morariu, Darius Țieranu, Harald Fridrich, Cosmin Gladun, Rareș Butnărașu, Andrei Macrițchii

Mijlocași: Gabriel Stoi, Tudor Călin, Raul Vidrăsan, Alexandru Piftor, Ianis Mihart, Mihai Ene, Zoran Mitrov, Robert Stoica, Luca Szimionas, Sorin Careba, Mario Petruș (Academia Ripensia)

Atacanți: Cristian Gavra, Denis Golda, Claudiu Matiș, Ion Vasluian (revenit de la CSM Reșița)

Învoit: Nenad Lalic

 

Nou veniți, situația lor urmând să fie stabilită în perioada următoare:

 

Mario Diaconescu (fundaș central, 2004, ultima dată la Flacăra Horezu)

Mathias Hondorocu (fundaș lateral, 2004, ex-Viitorul Constanța și Șimian)

Claudiu Zamfirescu (fundaș dreapta, 1998, ultima dată la Metalul Buzău)

Cătălin Vaida (atacant, 2001, ultima dată la Sportul Șimleu Silvaniei)

Daniel Todîrcan (mijlocal ofensiv, 2002, ultima dată la Topolovățu Mare)

 

LĂSAȚI UN MESAJ