Ripensia Timișoara a terminat la scorul de 2-2 meciul amical jucat miercuri la Baza Sportivă 2, cu Crișul Chișineu Criș, grupare de Liga 3. În continuare, lipsa unui atacant eficient se simte la trupa lui Pelici. Bănățenii au testat cu această ocazie un nou jucător, Ștefan Răchișan.

Pelici a utilizat doar 14 jucători, deoarece ceilalți vor fi utilizați la ultimul amical, de sâmbătă. Scorul l-a deschis Sîrbu în minutul 34, iar până la pauză, Modan a tras în bară, în contul Crișului. Arădenii au egalat în minutul 58, prin Lazăr, iar din minutul 69, reușita aceluiași Modan i-a dus pe cei din Liga 3. Din minutul 83, s-a restabilit egalitate, datorită unul gol marcat de Burdeț.

Ripensia: Păduraru, Monea, Țiereanu, Tînc, Benea, Stoi, Burdeț, Sîrbu, Neagu, Răchișan, Golda. Au mai jucat: Dobre, Gavrilă și Vasluian.

Crișul Chișineu Criș: Zamfir, Ciornei, Sabău, Nistor, Suslak, Piț, Pavel, Ember, Susan, Codrea, Modan. Au mai intrat: Pascălău, Onuțan, Teședan, Lazăr, Clej, Bala.

Alexandru Pelici știe ce probleme mai are echipa. ”Ne apropiem încet-încet de finalul perioadei de pregătire. Am decis să împărțim în două loturi și să joace fiecare jucător să aibă 90 de minute. A fost un joc bun de pregătire. Au fost lucruri bune, lucruri mai puțin bune, cum ar fi primirea celor două goluri, dar, per ansamblu ne-am creat situații destul de multe de gol, dar, din păcate, suferim acolo la finalizare”, a precizat Pelici.

Ștefan Răchișan, jucător aflat în teste, este brașovean, are 21 de ani și joacă ca mijlocaș. A mai jucat la SR Brașov și AFC Hărman. A avut probleme cu accidentările în ultima perioadă. ”Vom lua o decizie în privința lui zilele acestea, el mai stă astăzi și mâine și după aceea vom lua o decizie. Este un jucător interesant, cu un control bun al balonului. Din păcate, talie nu prea îl ajută și are lipsă de forță. Dar ne vom decide”, a punctat Pelici despre Răchișan.

Pelici știe că mai e nevoie de un vârf autentic, dar acceptă și dacă nu se mai face vreun transfer. ”Avem nevoie de un vârf de atac. Dacă va veni, bine, dacă nu, vom încerca să ne descurcăm cu ce avem. Și astăzi am avut situații clare de  marca, mari de tot. Supărător e că am primit goluri pe greșeli mari, de poziționare și de duel unu contra unu”, a mai spus antrenorul.

Cât despre Criș, echipa lui Abrudean vrea să termine în primele cinci, deși după tur e pe 3 în seria a IV-a din Liga 3. ”Rezultatul nu era pe primul loc. Sunt mulțumit de joc, de implicarea băieților. Cred că a fost un test bun cel puțin pentru noi, pentru că am întâlnit totuși o echipă de ligă superioară. Ca atare, mă declar mulțumit de efortul depus de băieți și unele aspecte pozitive. Normal, mai avem de lucrat la unele aspecte, dar am timpul necesar. Una peste alta, a fost bine astăzi și cred că suntem pe drumul cel bun. Nu mai facem transferuri, suntem 18. Conducerea clubului atât ne-a permis. Avem un lot de 18 jucători cu care să abordăm returul campionatului. Aceștia suntem. Doar dacă cumva se întâmplă un transfer care să fie reușit din toate punctele de vedere, financiar și calitate-preț. Ne-am propus o clasare mai bună ca anul trecut. Să fim măcar în primii cinci. Sper să reușim acest lucru, cu toate că suntem conștienți că va fi un retur foarte echilibrat”, a spus Abrudean.

Ripensia joacă sâmbătă ultimul amical, cu CSC Dumbrăvița.

LĂSAȚI UN MESAJ