După o perioadă destul de lungă de așteptare, Alin Nica a ieșit alături de Nicolae Robu ca să-l prezinte drept candidat oficial la Primăria Timișoara. (Încă) președintele partidului a punctat că nu este un lucru real că va fi dat afară din partid. Ambii au recunoscut, indirect, că încă viceprimarul Cosmin Tabară, care se visa primar va fi dat la o parte dacă vor câștiga alegerile.

Nica susține că faptul că Robue  candidat a creat panică la adversari. ”Am văzut că adversarii noștri sunt foarte afetctați de decizia noastră și ar trebui să fie, pentru că acest tandem este tandemul câștigător. Toate studiile sociologice au arătat clar că PNL are cele mai mari șanse de a câștuga Primăria Timișoara. Iar decizia Biroului Politic Județean , luată în unanimitate cu Biroul Politic Local nu face altceva decât să arate o stare de fapt pe care o simt cetățenii Timișoarei. Ca oameni care nu am fost întotdeauna apropiați, am avut și disensiuni, – am văzut că adversarii noștri au tendința de a readuce anumite declarații pe care noi le-am făcut -astăzi ne vedeți îmrepună și asta arată că suntem oameni normali, care avem ăn primul rând dorința de a face bine pentru cetățeni, indiferent de diferențele pe care noi le-am avut în trecut. Oameni inteligenți, cerebrali, politicieni responsabili și respectați ne-am unit forțele pentru binele comun și bunăstarea oamenilor, mai binele timișorenilor și timișenilor. Furia care care au votat timișorenii în 2020 cred că a trecut. În 2024 va fi marea ”, a spus Nica.

Robu a reiterat povestea în care după eșecul de la alegerile din 2020 a fost avut un sentiment de eliberare, dar ulterior s-a înfuriat pentru că a văzut cum e administrat orașul. El a punctat că a învățat mult din greșeli. ”Eu trăiesc așa frumos. N-am mai fost calomnia.t Am mai fost pe ici, pe colo. Capacitatea mea de acceptare e cu totul alta. Am intrat în tot felul de jocuri mărunte. nu lăsam să se vadă diferența de vâsta. Trebuia să arată că eu sunt mai înțelept. Vă garantez că perioada aceasta mi-a prins cu adevărat bine din toate punctele de vedere. Am putut să am viața mea. E adevărat, am păstrat așa o doză de infantilism. Au fost niște declararții ale mele și ale colegilor, pe care le regretăm. Și noi și ei. Nu am nicio reținere să o spun!”, a precizat Robum care a spus că mai ce cercetat doar în dosarul vânzării locuințelor din proprietatea primăriei.

Deși se știe în multe cercuri că șefii PNL de la București doresc să-l schimbe de la șefia filialei, Nica spune că sunt știri false. În oraș se vorbește că i se cere demisia, iar dacă nu și-o dă, Biroul Politic Național va dizolva Biroul Politic Județean. El neagă și că Marilen Pirtea îi va lua locul. ”Eu am fost obișnuit cu fake newsurile (n.r. știrile false). Decât am preluat această funcție e ca un job description, e în fișa postului de a rezista la aceste atacuri. Chiar zilele acestea am fost la București, la ședințele biroului politic, chiar am discutat chestiuni importante pentru țară. Articolul servește competitorilor politici. Domnul Pirtea este prim vicepreședinte, nu ne-am certat niciodată. Nu știu dacă mă sap. Eu am avut discuții cu domnul Pirtea, iar orice discuție din spațiul privat rămâne în spațiul privat”, a spus Nica.

Lista pentru Consiliul Local Timișoara se va face în august, iar Robu nu va fi pe ea, la fel ca în trecut. El spune că îl vrea ca viceprimar pe Dan Diaconu. ”Am mai spus public, îl vreau pe domnul Dan Diaconu viceprimari. Al doilea viceprimar nu știu dacă va putea fi din partea PNL, va depinde de configurația consiliului local”, a spus Robu. Nica a dat un răspuns să o scalde, căci Tabără se visa inclusiv primar. „Nu excludem nicio decizia a Biroului Politic Local”, a spus Nica, însă realitatea e mai mult decât evidentă.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ