DISTRIBUIȚI

Timișorenii din cartierul Ciarda Roșie sunt indignați că pe terenul Mănușarul urmează să fie ridicat un proiect imobiliar. Primarul Nicolae Robu a reacționat dur, și a precizat că de vină sunt cei care au aprobat Planul Urbanistic Zonal în anul 2008, care să permită construcția unui proiect imobiliar pe un teren niciodată legal intabulat ca teren de sport.

Robu spune că nu a fost normală aprobarea acelui PUZ, acum 12 ani. ”Nu le este rușine celor care îmi pun mie în cârcă așa ceva? Eu am spus că voi fi absolut, cu tot sufletul, alături de oameni, pentru că nu eu am aprobat așa ceva. Este PUZ din 2008, care a produs efecte. Dacă cineva a făcut ilegalități, să vină Procuratura! Și să-l pedepsească, să-l trimită în judecată! Eu nu fac ilegalități, să fie limpede. M-am interesat, este proprietate privată. Cine e de vină că nimeni în istorie nu a consemnat în cartea funciară că acolo este teren? Și când vine document că un proprietar privat vrea să facă ceva ce este în concordanță cu PUZ-ul din zonă și tu n-ai de unde să știi că parcela cu numărul și indicativul nu știu care, de facto, a fost un teren de fotbal în timp, în istorie, și apare în cartea funciară că e suprafață construibilă, cu titulatura de «curți-construcții», păi cine e de vină pentru asta? Ar fi trebuit atunci, când s-a făcut PUZ-ul să reacționeze imediat cetățenii cu ocazia dezbaterilor publice. Ar fi trebuit atunci cineva să reacționeze, din 2008. Proprietatea e privată din 2006”, a unat Robu.

Practic, chiar dacă Mănușarul nu a fost niciodată un teren pe care să se joace fotbal de performanță, ca arena UMT, Robu a comparat situațiile. Reamintim că stadionul UMT a devenit istorie după ce omul de afaceri ce are și ștrandul și spa-ul din zonă dorește să extindă proiectul de agrement și relaxare și pe terenul unde jucau „Zebrele”, echipă ce a promovat inclusiv în Divizia A. Robu a spus în conferința de vineri că și legal, nu agreează ideea desființării unei baze sportive. ”Evident că eu nu pot să subscriu la desființarea unei baze sportive. Tot cu ticăloșii s-au reușit să se desființeze baza sportivă UMT”, a mai menționat edilul.

Altfel, vineri seara, Robu a mers în cartier, să discute cu oamenii din Ciarda Roșie, care strâng semnături împotriva noului proiect imobiliar. ”Vreau să mulțumesc primarului Nicolae Robu pentru faptul că a venit să vadă situația din teren (10 Iulie, 19:15) și să vorbească cu oamenii despre terenul Mănușarilor. Domnul primar a semnat lista alături de cei 212 de semnatari împotriva acestui demers de a se construi pe terenul Mănușarul. În urma discuției cu coordonatorii acțiunii și oamenii prezenți (aproximativ 25) domnul primar a concluzionat atât că acel teren va fi evaluat în varianta de a fi trecut înapoi la primărie, dar și faptul că ridicarea unor blocuri în acea zonă de case este inacceptabilă, dânsul confirmând că va întreprinde demersurile necesare și nu va permite începerea construcției pe terenul Mănușarul. A dispus verificarea documentelor și a rămas că să ne auzim pe luni. Între timp ne-a solicitat să îi trimitem poze cu terenul pentru a găsi o soluție în a păstra terenul ca spațiu verde”, a scris în grupul de Facebook ”Oameni din Ciarda Roșie” timișoreanul Daniel Mihai Arvatu.

foto: Druckeria.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ