DISTRIBUIȚI

Piața Unirii din Timișoara arată din ce în ce mai bine pe măsură ce fatațdele clădirilor istorice sunt reabilitate, una câte una. Mai sunt însă câteva excepții, între care și Casa cu lei, care a adăpostit inclusiv sediul Siguranței (fosta Securitate). Edilul spune că lucrurile nu vor rămâne așa.

Edilul sugerează că proprietarii trag de timp cu reabilitarea clădirii. „Clădirea care este cunoscută cu numele de Casa cu lei stă cu schelele pe ea. S-a făcut prea puțin. Vom tăbărî pe proprietari. să nu își închipuie că ne păcălesc! Își bat joc de oraș. Se pare că vor să ne păcălească. Nu văd o avansare a lucrării. Este păcat, pentru că trebuie restaurate toate clădirile”, a spus primarul. În Piața Unirii se reabilitează masiv inclusiv Domul catolic, la care se lucrează de peste un an de zile.

De altfel, Nicolae Robu spune că va primăria va ilumina arhitectural toate clădirile refăcute din Piața Unirii. ”Am dat dispoziții să se pregătească iluminatul artistic arhitectural pentru toate clădirile din Piața Unirii care au fost reabilitate de către proprietarii lor. Este ca un premiu pe care administrația îl acordă în beneficiul publicului, dar și al acestor proprietari. Cred că se vor mândri cât de frumos vor arăta proprietățile lor. Vai fi de-a dreptul feeric când aceste clădiri vor fi reabilitate”, spune Robu.

foto: wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ