Victoria cu 2-1 obținută în fața Israelului a adus României calificarea la Euro, cu o rundă înainte de încheierea preliminariilor. Singurul timișorean convocat, Marius Marin, a intrat în teren din postura de rezervă și a avut ocazia bucuriei de la final de joc. 

Marin a intrat din minutul 77 în teren, în locul lui Vladimir Screciu, la închidere. În prezent, Marin are 25 de ani și este unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului din Timiș din ultimul deceniu. În perioada de final de juniorat, a fost și el pe lista ”pierduților” gratis de către ACS Poli. Nu la Arsenal, ca Vlad Dragomir, ci la ASU Poli. La 18 ani, în 2016, a ajuns la Sassoulo, și a fost printre puținii jucători pe care actuala SSU Poli a primit și bani, din grila de formare.

De atunci, Marin voluează în Italia. A fost împrumutat și la Catanzaro,dar și la Pisa. De altfel, în orașul cu cel mai celebru turn din lume evoluează și în prezent, la formația din Serie B. A jucat și la Jocurile Olimpice din 2021, amânate cu un an din cauza pandemiei, dar și la Europeanul de Tineret din 2019, unde România a luat un loc 4 istoric. . Are 14 meciuri jucate la naționala de seniori, unde are șanse mari să joace și la Europeanul din Germania.

Acolo poate ajunge și Deian Sorescu, timișorean ce a ratat ”dubla” de noiembrie din cauza unei accidentări. Pentru prestația din meciul cu Israel, Marin a primit nota 6,9 din partea jurnaliștilor de la Sofascore. Nu printre cele mai mari note, dar au fost și jucptori notați cu mai puțin.

foto. frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ