DISTRIBUIȚI

Antrenamentele s-au oprit de peste o săptămână și pentru echipe de rugby Timișoara Saracens. După declanșarea stării de urgență, majoritatea echipei a rămas în Timișoara, la fel ca handbaliștii de la SCM Poli. La echipă a revenit managerul Dan Borzaș, care nu e optimist în ceea ce privește reluarea Superligii și care a detaliat și starea stadionului din Ronaț.

Timișoara Saracens nu mai face antrenamente de dinainte de 16 martie, când a început starea de urgență. ”Marea majoritatea sunt aici, în Timișoara. Nu sunt probleme cu cazarea, mâncarea. Au plecat Săbău, la Lupeni, Neculau, Lungu, Mureșan, Tătăruș, dar și maseurul George Radu, maseurul. Am sistat toate antrenamentele, nu se mai face nimic”, ne-a declarat noul manager, Dan Borzaș. După revenirea sa la echipă, fostul finanțator, Dan Dinu, i-a adus acuzații grave, Borzaș spune însă că va vorbi despre acestea și numirea sa în viitor.

În ultimul an, Stadionul ”Gheorghe Rășcanu” a intrat în renovare. O mare parte a lucrărilor s-au făcut, dar nu este totul gata. ”Nu este gata. Terenul este gata, la fel și tribuna, inclusiv căsuțele de unde se filma. Partea cea mai jalnică este la vestiare. Dar le vom rezolva pe toate”, spune Borzaș. Motivul pentru care toată arena a intrat în renovare a fost în principal terenul. Gazonul a fost înlocuit total, iar noua suprafață a avut nevoie de o perioadă mare de timp pentru a se ”prinde”. În toamna lui 2019, echipa a continuat să joace, din acest motiv, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Starea de urgență face ca și reluarea Superligii de rugby să fie cu semnul întrebării. ”Ca o părere personală, eu nu cred că se va relua returul. Și dacă totul se termină la început de mai sau jumătatea lunii mai, va fi nevoie de o perioadă de antrenamente, pentru că ar fi trei luni fără nimic. Apoi, vine vara peste noi și trebuie să începem viitoare ediție de campionat”, a mai adăugat Borzaș.

Timișoara Saracens a jucat și primele două etape din retur. În clasament, echipa este pe locul trei.

foto: facebook.com/pg/rugbytimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ