DISTRIBUIȚI

Aerul 2021 are un parfum ”electoral” mai puternic, deși nu sunt alegeri, decât în partide. În acest sens, astăzi, de Ziua Banatului, DSP Timiș, Arad și Hunedoara au făcut un demers complet ridicol, o pseudo-alianță a Vestului, de ziua Banatului, fără județul Caraș-Severin!

Ridcolul comunciatului de presă despre acest eveniment nu se oprește la ”măcelărirea” granițelor Banatului. Numele celor trei șefi de direcții de sănătate publică este trecut ca în limba maghiară, sau, ca la inculpații din dosare penale, cu numele de familie în fața numelui de familie. ”Azi, 21 iulie 2021, se sărbătorește Ziua Banatului, o zi importantă pentru noi toți și îndeosebi pentru Direcțiile de Sănătate Publică Județene: Arad, Hunedoara și Timiș, ai căror directori executivi: Dr. Timiş Horea Sorin – DSP Arad, Ec. Mezei Ioan Sebastian – DSP Hunedoara și Dr. Cioca Flavius – DSPJ Timiș – coordonator pe Regiunea de Dezvoltare Vest, s-au întrunit în vederea constituirii Alianței Vestului pentru Sănătate Publică. Aceasta are drept scop implementarea unei Strategii de Sănătate pe Regiunea VEST într-un program pilot de dezvoltare regională pentru sectorul sanitar, pe șase componente strategice”, se arată într-un comunicat cu iz comunist al DSP Timiș.

Teoretic, scopul Alianței Vestului (reamintim că cea dintre patru primării PNL din Timișoara, Arad, Oradea și Cluj nu s-a concretizat niciodată), este legat de digitalizare și creșterea accesibilității la serviciile medicale. Iată cele șase scopuri declarate: 1. Digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluții inteligente de eHealth; 2. Analiza nevoilor de servicii medicale;  3. Optimizarea transferurilor interjudețene a pacienților; 4. Optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune; 5. Realizarea unor echipe comune de control interjudețene; 6. Elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

Întâlnirea celor trei directori de DSP a a avut loc la sediul DSP Timișoara. De asemenea, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara a avut loc o întâlnire pe același subiect. Ca o coincidență, instituția e condusă de rectorul Octavian Crețu, cel care a fost mereu un apropiat PNL. Crețu nu este însă membru de partid, dar, din motive neînțelese de nimeni, Alin Nica l-a inclus în Biroul Politic Județean prin care și-a suspendat toți inamicii importanți din partid! Tot întâmplător, în presă a apărut că toți cei din tabăra Florin Cîțu au fost puși de prim-ministru să fie mai prezenți în presă, situația care ar explica această pseudo-informare de presă.

DSP nu a explicat de ce din această alianță, făcută intenționat de Ziua Banatului, lipsește județul Caraș-Severin. De remarcat că Flavius Cioca este medic de medicina muncii, dar a fost numit la DSP în timpul crizei covid-19, mai ales că este membru PNL. Despre Horia Timiș de la Arad, nu mai trebuie să menționăm că are aceeași culoare politică.

Timișplus a pus ca fotografie principală la acest articol o hartă a Banatului istoric, pentru ”culturalizarea” șefilor de DSP!

foto: esti-curios.ro

LĂSAȚI UN MESAJ