Toamna trecută, liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, se lăuda că partidul va pregăti din timp candidați pentru alegerile din 2024. Cu o miză importantă la cele locale, parlamentarul spunea că în noiembrie, se va anunța o listă de candidați intrați în competiție internă, și iată-ne, se termină ianuarie și tot nimic.

Iată ce declara Simonis la 7 octombrie: ”Așteptăm înscrieri de la membri de partid, dar și din afară, dacă există personalități marcante care își doresc să salveze orașul din prăfuirea administrativă, sunt invitați să ne contacteze. Împreună și, eventual, împreună și cu alte forțe politice trebuie să facem un efort să găsim cei mai buni candidați pentru a depăși această perioadă grea, ca să nu spun neagră, a actualelor administrații la nivel de municipiu și de județ. Vom face o evaluare a candidaților la finalul acestei luni, urmând să analizăm măsurători făcute, pentru că indiferent ce credeam că este important pentru electorat, și timișenii trebuie să-i accepte pe cei care ar dori să ocupe aceste poziții. Poate la mijlocul lunii noiembrie să putem anunța lista cu candidați, urmând ca selecția finală să fie gata până la începutul anului viitor”, a spus Simonis.

De atunci, cel mai marcant nume cooptat în PSD a fost Cristian Clipa, avocat care a rămas și editorialist la publicația Banatul Azi. De asemenea, în mod rușinos, a fost cooptat și primarul scandalagiu de la Săcălaz, Nicu Viorel. Desigur, a trecut nu doar mijlocul lui noiembrie, ci și finalul, iar dinspre PSD nu a ”transpirat” nicio comunicare publică. A trecut și luna cadourilor, dar și o bună parte din ianuarie. PSD ar fi trebuit la început de an s-și finalizeze competiția ”internă” pe baza unor sondaje. Dar iată că fie au demarat-o intern, secret, contrar a ceea ce anunțase Simonis, fie nu au început nimic. Chiar și așa, penibilul fară de ceea ce se declara se public rămâne.

PSD Timiș a anunțat la ultimele alegeri locale în ultimul moment candidata pentru Primăria Timișoara, medicul Voichița Lăzureanu, cea care a fost ani de zile directoarea la Spitalul ”Victor Babeș”, inclusiv la început de pandemie. Părută ca trimisă drept candidat de sacrificu, Lăzureanu a ieșit pe locul 4, după Fritz, Robu dar și Marius Craina, de la Pro România. Umilitor pentru PSD, care visează să coopteze și membri din PRO România pentru a avea mai multe șanse la alegeri.

În mare parte, dacă Primăria Timișoara pare să rămână un vis de neatins, o miză este Consiliul Județean Timiș. De asemenea, se țințește, teoretic, și Primăria Lugoj, unde candidat anunțat pentru alegerile anticipate e Călin Dobra. Guvernul însă nu mai dă niciun semncă va organiza aceste alegeri! PSD a rămas și fără Giroc, după moartea lui Ionel Toma, iar vicele liberal Dan Vârtosu conduce acum comună. PSD mai avea o singură primărie de oraș în județ, la Recaș, dar și Teodor Pavel a fost declarat incompatibil, dar încă rămas în funcșie, Prefectul Mihi Ritivoiu ar trebui să disjnă demiterea sa.

Altfel, revenind la efervescența comunicațională a PSD din toamnă, putem spune că partidul a lăsat-o mai moale iarna aceasta. Rămâne de văzut când vor mai anunțat ceva despre alegeri pentru care susțin că se pregătesc temeinic.

LĂSAȚI UN MESAJ