Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că există o asociere desemnată câștigătoare pentru a realiza studiul de fezabilitate pentru ultimul tronson din drumul expres Lugoj-Craiova. Se contestase licitația pentru bucata dintre Domașnea și Caransebeș.

Drumul-expres, cel care trebuia să fie autostrada A6 și pentru care Guvernul României a găsit soluția de compromis, are patru sectoare, împărțite după venriea lui Grindeanu: Lugoj-Caransebeș; Caransebeș-Domașnea: Domașnea: Drobeta Turnu Severin: Drobeta Turnu Severin – Craiova. Doar pentru sectorul ce traversează județul Caraș-Severin se făcuse contestație.

Potrivit CNIAR, câștigătoare e Asocierea Egis Romania SA – Egis International SAS – Primacons Group SRL – Italrom Inginerie Internationala SRL – Eco Geodrum SRL. Prețul cuc are asocierea a câștigat este de 21.778.158,96 Lei fara TVA. Contractul se va semna după ce se încheie perioada de depunere a unei alte eventuale contestații.

După semnarea contractului, asocierea are 24 de luni timp, iar în 22, trebuie să facă studiul de fezabilitate. Așadar, va mai dura mult și bine până când DN 6 va avea o alternativă.

LĂSAȚI UN MESAJ