DISTRIBUIȚI

Propunerea actualei administrații, de a crea un serviciu public pentru administrarea parcărilor, iar Timparkul să iasă din componența activității Societății de Drumuri Municipale, a trecut din nou cu votul magic numărul 14. Au fost discuții aprinse și pe acest proiect.

Pe scurt, este vorba de a înființa un serviciu public în cadrul primăriei, care să utilizeze mai ușor banii colectați din Timpark pentru a amenaja noi parcări. Liberalul Dan Diaconu s-a opus inițiativei, pe care a catalogat-o ilegală, sub această formă. ”Astfel de servicii nu pot create peste numărul maxim de posturi. Problema e că vorbim de 87 de posturi”, a spus Diaconu, care a mai pomenit și că taxarea parcării ilegale sub formă de contravenții, una anevoioasă.

Radu Țoancă de la PSD a precizat că nici consiliul de administrație, nici adunarea generală a SDM nu au votat scoaterea Timpark din activitate. Liberalul Simion Moșiu a spus că la noul serviciu public se vor crea posturi pentru ”niște băieți cu calități speciale”, iar Adrian Lulciuc a punctat că SDM era obligată să investească 50% din profit pentru a face noi parcări, deci nu e imperios neovie de un serviciu public. Nu au lipsit nici aluziile lui Lațcău la corupție și modul în care Țoancă i-a spus să înceteze cu acest discurs.

Viceprimarul Ruben Lațcău a punctat că cei 87 de angajați vor fi, în mare, cei care acum lucrează la SDM pentru Timpark, plus câteva angajări în plus, la compartimentele juridic și economic, și că nimeni nu va avea statut de funcționar public. De asemenea, a spus că procedural, SDM nu făcea aceste parcări, fiind complicat sub forma stabilită de administrația Robu.

În final, proiectul a trecut cu 14 voturi, în condițiile în care toți cei 27 de consilieri locali au fost prezenți. Desigur, au votat cei 13 de la USRPLUS, și desigur, Raul Ambruș, consilierul dat afară din PNL. Radu Țoancă a spus că va contesta adoptarea HCL-ului, în opinia sa, fiind o problemăd e aptirmoniu, deci, care necesită două treimi, adică 18 voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ