Organizatorii au deschis înscrierile pentru voluntari la ediția a IX-a a Timotion, evenimentul de alergare în scop caritabil, prin centrul Timișoarei. Anul acesta, cursele vor avea loc la data de 28 mai. 

Vor fi opt curse, atât de alergare, cât de și pedalare. Organizatori sunt Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura. ”Voluntarii Timotion pot alege să ajute în pregătirea traseelor de alergare, vor încuraja alergătorii la Start, până la poarta de Finish, vor face fotografii şi vor înmâna medalii sau vor fi alături de participanţi la punctele de hidratare. Avem numeroase ocazii de implicare în ceea ce noi considerăm că este o adevărată sărbătoare a comunităţii, în care combinăm facerea de bine cu distracţia şi în care celebrăm un an întreg de muncă şi oamenii care lucrează la firul ierbii pentru o comunitate rezilientă şi incluzivă, cât şi pe cei care aleg să se mişte pentru propria sănătate.” a precizat Olimpiu Porumb, manager program Timotion, membru Alergotura.

Timotion nu ar pueta face minunile sale în fiecare an fără voluntari. ”După câţiva ani de restricţii în ceea ce priveşte organizarea de evenimente mari, iată că revenim la un anumit normal care ne permite să fim împreună în număr mare (voluntari, alergători şi oameni implicaţi, donatori şi sponsori) şi să luăm o pauză activă în cadrul Timotion, care nu s-a oprit din a ajuta şi a susţine organizaţii şi mii de beneficiari din vestul ţării timp de aproape 9 ani. Mulţumirile noastre merg către toţi voluntarii care au susţinut evenimentul nostru cu multă dedicare şi seriozitate şi fără de care evenimentul nu ar fi fost posibil. Inspiraţi de ei, am ales în acest an sloganul: Împreună, e uşor să facem bine!” a declarat Daniela Chesaru, director executiv la Fundaţia Comunitară Timişoara.

Bilanțul celor opt ediții anterioare de Timotion este de 2.160.000 de lei strânși pentru 134 de proiecte comunitare pentru care au alergat 22.000 de participanţi şi s-au implicat aproximativ 1300 de voluntari de toate vârstele.

LĂSAȚI UN MESAJ