ASU Poli s-a impus în derby-ul timișorean cu Ripensia, la scorul de 2-0, după două goluri marcate din penalty de Axente și de Alexandru Popescu. Alb-violeții au jucat mai bine, așa cum era și ușor de preconizat după primele etape. Ripensiștii au dovedit că mai au foarte mult de muncă dacă nu vor să aibă probleme cu evitarea retrogradării.

Cu toate că Poli a fost în controlul jocului încă din debutul meciului, Ripensia a avut primele ocazii clare ale meciului. Încă din minutul 4, după o lovitură liberă, Rogac a urcat în atac și a reluat puțin pe lângă poartă. A urmat o lovitură liberă bătută bine de Neagu, dar respinsăd e Borbei la timp. Trebuie spus că Axente a jucat din nou foarte șters, deșia fost titular. Mult mai periculos a fost Alexandru Munteanu, care a și pus de două ori în pericol poarta, dar Păduraru a fost la datorie.Pe finalul reprizei, Ripensia nu a mai contat mai deloc, iar în acest context, Munteanu l-a făcut pe Păduraru să iasă dintre buturi. Norocul oaspeților de pe Știința a fost că Axente nu a ajuns la o minge în fața unei porți goale, ce putea duce la deschiderea de scor.

După 0-0 la jumătatea meciului, repriza a doua a început cum nu se poate mai bine pentru Poli. Din minutul 46, Alexandru Popescu a scos un corner după un șut periculos, iar după executare, hențul lui Sokovic a dus la primul penalty. Axente nu a putut rata, la experiența sa, de la 11 metri. Scorul putea căpăta proporții după o altă fază periculoasă, dar execuția lui Manea nu l-a putut învinge pe Păduraru. Până la urmă, s-a marcat tot din penalty, după ce portarul ripensit l-a lovit pe Mera la o fază. Deși benga striga din răsputeri de pe margine să tragă tot Axente, jucătorii au făcut ce au vrut. a executat Popescu și a marcat. Pe final de meci, Manea, de pe o parte, sau Ene și Urvanțev au mai încercat să înscrie. La ASU Poli a debutat și Petre Ivanovici, timișorean anunțat chiar în ziua meciului.

ASU Poli: Borbei – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Codrea, Coadă (A. Ignea 90’) – Al. Munteanu (D. Andrei 90’), Al. Popescu (Plazonja 69’), Alin Manea (P. Ivanovici 81’) – Mir. Axente (Bg. Vasile 81’)

Ripensia: Păduraru – Val. Macrițchii, Rogac, Ad. Neacșu, Andr. Macrițchii (M. Maric 69’) – T. Călin, Coulibaly – Al. Popovici (cpt.)(Mih. Ene 46’), Al. Neagu (Vl. Tudorache 78’), Vasluian (Urvanțev 69’) – Sokovic (Golda 69’)

Octavian Benga spune că a fost cel mai greu meci de până acum pentru echipa. ”Este cel mai greu meci de când a început campionatul, pentru că e un derby local. A fost o presiune normală pe mine, pentru că știam cât de mult își doresc fanii noștri să câștige acest meci. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm în primul rând pentru ei. Consider că în câmp, ostilitățile au fost conduse de noi de la începutul jocului până la final. Chiar dacă am un respect pentru tot ce înseamnă Ripensia, patronul lor, antrenorul Cosmin Petruescu, jucători și fanii lor, dar trebuie să recunoaștem că a fost vizibil că echipa mai bună a fost ASU Politehnica Timișoara. Am avut o posesie mai bună, am fost mai agresivi ca ei, am câștigat duelurile, am avut ocazii de poartă foarte multe. Puteam să înscriem mult mai multe goluri astăzi pe parcursul jocului. Cei de la Ripensia nu-mi amintesc să ne fi pus în dificultate. Îmi felicit jucătorii, pentru că a fost o săptămână grea, cu accidentări. În ultimele meciuri, Poli nu a prea mai învins Ripensa. Mă bucur că am făcut asta pentru fanii noștri, e foarte, foarte important. Era o ordine în care să bată Axente. Popescu era al doilea, dacă ieșea Axente, bătea Popescu. Amândoi execută bine. Vreau să mă felicit am că am reușit să creeze o atmosferă bună în echipă. Jucătorii să fie conștienți între ei, să nu fie egoiști și a fost discuția lor să dea gol și Popescu. Acest lucru este un lucru pozitiv. L-am înțeles. Axente a cedat și i-a permis colegului lui să înscrie să fie și el pe lista marcatorilor. Tot ceea ce facem, facem în echipă. De când am venit la această echipă le-am spus că grupul este mai important decât individul. Rezultatele mele la această echipă s-au datorat acestui aspect”, a spus Benga.

Cosmin Petruescu a recunoscut că Poli a meritat victoria. ”O victorie meritată a Politehnicii, chiar dacă nu ne face plăcere să o recunoaștem. Este o victorie meritată. Au fost echipa mai matură, mai prezentă în joc. Chiar dacă au înscris din două lovituri de la 11 metri, consider că victoria este meritată. Din păcate pentru noi, de abia la 2-0 și de abia după minutul 55 am reușit să ne apropiem să jucăm cât de cât de ceea ce îmi doresc eu să jucăm la această echipă. N-am reușit să facem jocul de posesie pe care ni l-am dorit. Știam exact ce joacă Politehnica. O echipă matură, care, atunci când are ocazia, te taxează și cred eu că plusul de experiență a făcut diferența în partida de astăzi. Pe atac pozițional nu știu…Poate ei au avut un plus de posesie în prima repriză. Dar pe atac pozițional nu consider că au avut foarte multe situații de a marca. Din păcate. am fost naivi la fazele fixe pe care le-am repetat și la ultimul antrenamente. Dar o greșeală de plasament, o greșelăa de poziționare, a  făcut diferența”, a precizat Petruescu.

Runda viitoare, ASU Poli va juca la Miercurea Ciuc, iar Ripensia primește vizita Buzăului.

LĂSAȚI UN MESAJ