DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a reevaluat astăzi restricțiile aplicate în localitățile timișene, în funcție de evoluția ratelor de infectare. Ghizela și Giulvăzul au scăpat de restricții, în timp ce Checea, Fârdea și Otelec au intrat în scenariul galben.

Ghizela avea restricțiile de weekend, cu magazine închide la 18 și intrat în casă la ora 20. Giulvăzul era în scenariul galben. De mâine, ambele localități nu mai au restricții și în unitățile de alimentație publică se poate servi la interior, la capacitatea de 50% din suprafață. Ghizela a trecut de la o rată de epste 4/1000 la una sub 1,5/1000.”La reevaluarea la termen, UAT- urile Ghizela (anterior pe anexa 3) și Giulvăz (anterior pe anexa 1), au ieșit de pe anexele cu restricții suplimentare, urmare a scaderii ratei de infectare”, anunță Prefectura Timiș.

Checea, Fârdea și Otelec vor mai putea ține unitățile de alimentație publică deschisă la interior doar la 30% din capacitate. ”În ceea ce privește majorările, conform incidenței la 14 zile/1000 de locuitori, unitățile administrativ teritoriale Checea, Fârdea și Otelec, au intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 432/2021, pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică sau egala cu 3/1000 de locuitori. În cazul depășirii unui prag, CJSU constată aplicarea măsurilor restrictive suplimentare în termen de 48 de ore de la depășirea pragului”, mai transmite instituția.

Măsurile se aplică de mâine, 5 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ