Pesemne tot mai disperați că vor face din nou un rezultat dezastruos la alegeri, cel puțin în Timișoara, pesediștii dau comunicate prin care cred că pot ”aburi” presa și electoratul. Indignați că o fetiță a murit după ce a fost dată în grija unei asistente septuagenare din Mașloc, social-democrații uită că directorul DGASPC Timiș a fost mâna dreapta a lui Călin Dobra!

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a constata că DGASPC Timiș a privit nepăsătătoare cum un copil a murit după un plasament cel puțin neinspirat. Reamintim, micuța a căzut din pat și s-a lovit la cap, iar dimineața i s-a făcut rău și a murit. „Directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș trebuie schimbat din funcție în cel mai scurt timp, iar puterea de decizie stă în mâinile președintelui Consiliului Județean Timiș, care trebuie să ia măsuri cât mai rapide și eficiente.În luna decembrie a anului trecut, un copil de doar 4 ani, aflat în plasament la un asistent maternal profesionist din cadrul DGASPC, a murit, iar corpul de control al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a demarat o anchetă internă care a scos la iveală mai multe nereguli comise atât de asistentul maternal, cât și de conducerea DGASPC Timiș. Raportul corpului de control arată explicit faptul că nu s-a luat niciun fel de măsură după tragicul eveniment, mai mult decât atât, nu s-a făcut niciun fel de verificare legată de modul în care s-au petrecut lucrurile”, spun cei de la PSD.

În prezent, director al DGASPC, instituție supravegheată de Cristian Moș în CJT, este directorul general. El ocupă funcția de mai multe luni, iar anterior, a fost adjunct, așa cum era anul trecut pe vremea asta. El are un lung istoric la șefia instituției însă, unde a fost adus nu de vreun liberal, ci chiar de Călin Dobra. Ceea ce filiala lui Simonis crede că lumea a uitat. ”Din acest motiv, PSD Timiș îi solicită președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, schimbarea imediată din funcție a directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, acesta fiind numit chiar de către Nica. De asemenea, solicităm numirea în funcție a unui profesionist în domeniu pentru ca, pe viitor, evenimente precum cel din luna decembrie să nu mai aibă loc”, se mai arată în comunicatul PSD.

10 COMENTARII

 1. Articolul este tendentios.
  Nu e nicio legatura intre deces si Dobra.
  Bogo este interimar.
  Partea de copii este condusă de Trușcă.

 2. PSD cere demisia lui Anucin, am sunat explicit că sa întrbăm la partid, nu a Monicăi Trușcă. Întrebați-i pe ei de ce.

 3. Încă o dovadă că nu interează presa sau partidele de copiii din sistem. Sunt interesati de rafuieli politice.

 4. Presa a relatat de moartea copilei când s-a întâmplat. Probabil sunteți din cercul domnului Anucin, vă înțelegem supărările, dar și Autoritatea Națională a dat comunicat tot despre directorul genral. Întâmplător, este tot domnnia sa.

 5. Înțelegem ce afirmați, dar asta nu șterge ironia principală, și anume, că PSD a uitat că un membru important al partidului a avut legătură cu Anuncin. Azi, acesta era subiectul, pentru că despre tragedie, am scris, din nefericire, anul trecut.

 6. E trist articolul pentru conexiunea facută.
  Important este să răspundă persoana care a vătămat copilul, care are vina decesului.
  La noi presa caută prin ricoșeu vinovați diverși.

 7. Acest articol nu este despre vini. Este la domeniul ”Politic”, și arată ipocrizia partidului PSD, care uită cine este Bogo Anucin. Niciunde nu scrie cine este vinovat, concluzie pe care nu o poate trage presa. Până una alta, nu este interzis să scrii despre politică, cel puțin, nu știm să fi devenit dictatură cu cenzură!

 8. Putea să fie mâna, piciorul, spatele etc.
  Nu au fost la furat împreună, la băut, la bătut oameni pe strada.

 9. Directoarea Trusca e verisoara lui Dobra !
  Celalalt mțna dreaptă.
  Scrieți de parcă Dobra ar fi un Lord al drogurilor sau al traficului de persoane sau pirat al aerului.

LĂSAȚI UN MESAJ