DISTRIBUIȚI

Scandalul dintre tabăra Ambruș și tabăra Tabără sau, mai bine zis Nica și Groza, continuă în PNL. După ce Nica spune că nu recunoaște alegerile de la Timișoara, făcute după ce el a dispus evacuarea Sălii Capitol, și a numit un Biroul Permanent Local Interimar, ”rebelii” aleși spun că și ei contestă biroul numit de Nica.

În comunicatul semnat de tot Biroul Politic Local ales PNL Timișoara se atrage atenția că Nica și Groza i-ar fi jignit pe cei patru ”mușchetari”: Raul Ambruș, Cătălin Iapă, Liviu Cocean și Claudiu Chira. ”Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara își manifestă susținerea față de Raul Ambruș, președintele ales al PNL Timișoara și protestează față de atitudinea jignitoare arătată la adresa membrilor partidului de către președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica și de secretarul general, Dănuț Groza.
Constatăm cu regret că participanții la conferința de alegeri de sâmbătă sunt jigniți într-o comunicare oficială a conducerii județene și sunt catalogați drept «scandalagii» sau «un grup de oameni adunați într-o sală», având în vedere că sunt aceiași colegi care au făcut campanie pentru actuala conducere”, se arată în comunicatul de presă al taberei Ambruș.

Se revine din nou la aspectul pe care a bătut monedă și președintele Ludovic Orban, și anume, organizare deficitară pe timp de pandemie a alegerilor, într-o sală improprie pentru întruniri cu atâtția oameni. ”Reiterăm faptul că întreaga responsabilitate a organizării alegerilor cade în sarcina secretarului general al PNL Timiș, Dănuț Groza, care a coordonat Comisia de organizare a alegerilor, ale cărui acțiuni și derapaje constatăm că nu sunt sancționate de către președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, ba chiar sunt încurajate și susținute. Spre exemplu, desfășurarea evenimentului într-o sală cu 870 de locuri, când pe convocator erau înscrise 914 persoane, precum și contractarea unei firme de pază”, spune liberalii anti-Nica.

Susșinătorii lui Ambruș spun că nimeni dintre cei din sală nu era din afara partidului, dar că cei ce nu erau în convocator nu au votat. ”O informație eronată o reprezintă faptul că membrii ai PNL Timișoara au pătruns în Sala Capitol fără a avea voie. Toți membrii PNL Timișoara care au cotizația plătită la zi, fac parte din CCL Timișoara, iar cei care nu s-au regăsit pe convocator nu aveau drept de vot. Toți membrii care și-au exercitat dreptul statutar de a participa la ședință din calitatea de membrii și nu aveau drept de vot nu au votat.Conform Statului PNL orice limitare a drepturilor membrilor, în afara celor statutare și legale, este interzisă și atrage răspunderea disciplinară. Menționăm că toți membrii au intrat statutar în sală, pentru că fac parte din CCL, fiind membrii PNL Timișoara, și statutul le permite să ia cuvântul sau să își exprime punctul de vedere”, se punctează în comunicat.

La ședința cu tentă de ”vendetta” de marți seara din sediul PNL au participat și trei dintre cei patru huliți, pentru că sunt și membri BPJ, și anume, Ambruș, Chira și Cocean. În comunicat, aceștia susțin că au fost jigniți. ”Ne manifestăm protestul și față de apelativele publice ale secretarului general al PNL Timiș, Dănuț Groza care își permite să jignească un deputat al partidului, Claudiu Chira, un fost secretar de stat performant, Cătălin Iapă și un consilier județean, Liviu Cocean, referindu-se la colegii noștri cu diverse apelative care aduc atingere imaginii PNL Timiș și persoanelor în cauză.  Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara respectă fiecare membru al partidului și nu poate fi de acord cu jignirile repetate adresate colegilor de partid”, se mai spune în comunicatul celor din biroul ales.
Nica a numit un BPL în care se ascunde în spatele unor rectori și liberali de dinainte de ”era” fuziuni portocalii, cu Octavian Crețu, Marilen Pirtea, Viorel Coifan sau Ovidiu Drăgănescu, pe care cei din Biroul Politic Ales spun că îl contestă! ”Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara respinge categoric decizia luată ieri de către Biroul Politic Județean de numire a unui BPL interimar având în vedere rezultatul alegerilor de sâmbătă, 3 iulie. Atragem atenția asupra faptului că alegerile nu pot fi anulate conform statutului prin voința unilaterală a președintelui interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a secretarului general al PNL Timiș, Dănuț Groza sau in baza unei decizii CODA. Drept urmare ne vom adresa forurilor superioare ale partidului și vom cere, la rândul nostru, invalidarea Biroului Politic Local Interimar Timișoara, numit de BPJ Timiș in 6 iulie și confirmarea luării la cunoștință a rezultatelor alegerilor din data de 3 iulie”, se mai arată în comunciatul de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ