DISTRIBUIȚI

După carantinarea Sucevei și a comunelor limitrofe, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis să închidă localitatea Sacoșu Turcesc, doar satul, nu toată comuna. Motivul este legat de șapte de cazuri confirmate și un deces în sat, apărute toate în câteva zile.

Primarul Gabriel Koller a propus să se închidă localitatea, iar marți seara s-a întrunit CJSU Timiș. ”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, condus de prefectul Liliana Oneț, s-a întrunit, în această după amiază, pentru a găsi o soluție în cazul localității Sacoșu Turcesc, unde, conform anchetei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în perioada 28-31 martie, au fost testate pozitiv pentru Covid-19 un număr de cinci persoane, din care una a decedat. Cele cinci persoane au 21 contacți depistați. Primarul localității a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență instituirea carantinei”, transmite Prefectura Timiș. Printre primele cazuri s-au numărat și angajate din primăria comunei. Între timp, s-a ajuns la șapte cazuri confirmate.

Comunele de lângă și celelalte sate din comuna Sacoșu Turcesc intră în zona de protecție momentan. ”În cadrul ședinței s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea măsurii de carantinare asupra localității Sacoșu Turcesc din comuna Sacoșu Turcesc, județul Timiș. Totodată, s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea zonei de protecție pentru toate satele aparținătoare unității administrativ teritoriale Sacoșu Turcesc și pentru unitățile administrativ teritoriale limitrofe (Liebling, Nițchidorf, Chevereșu Mare)”, spun cei de la Instituția Prefectului Timiș.

În Sacoșu Turcesc pot intra doar cei cu domiciliu în localitate, medici, preoți, cei care duc hrană și apă sau echipe de urgență. ”S-a mai luat o hotărâre, în baza căreia s-a aprobat intensificarea măsurilor în ceea ce privește respectarea restricțiilor de circulație a persoanelor și autoturismelor la intrarea și ieșirea din arealul comunei Sacoșu Turcesc, județul Timiș”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Timișoara.

În mod normal, ar urma să se dispună o Ordonanță Militară pentru Sacoșu Turcesc, asemeni celei pentru Suceava. Practic, primarul închisese drumurile deja de dinainte de CJSU Timiș. În Sacoșu Turcesc locuiesc aproximativ 1000 de oameni.

foot: facebook.com/pg/SacosuTurcesc

LĂSAȚI UN MESAJ