În acest sfârșit de săptămână, timișorenii sunt invitați la o nouă premieră la Teatrul German de Stat, spectacolul „Fiul”, după textul lui Florian Zeller. Tema, una foarte actuală, depresia în rândul adolescenților.

Deși este încă relativ tânăr, Florian Zeller este un dramaturg cunoscut. Iar renumele i-a venit la nivel mondial după filmul ”Tatăl”, cu Anthony Hopkins și Olivia Colman. Ei bine, ”Tatăl” a deschis o serie de tip triologie interesantă. Dacă primul film e despre drama bolnavilor de Alzheimer, ”Mama”, prezintă o femeie de vârsta a doua cu o viață dramatică, iar ”Fiul” este despre depresie.Pierre a divorțat de Ana de doi ani, și are o nouă soție: Sofia. Află că Nicolas, băiatul din prima căsătorie a lipsit trei luni de la școală. Copilul se mută cu el și soția însărcinată, dar băiatul nu își depășește problema.

Repetițiile au început din luna martie. Din distribuție fac parte Bülent Özdil, Yannick Becker, Enikő Blénessy, Oana Vidoni, Harald Weisz și Robert Bogdanov-Schein. Decorul și costumele sunt semnate de Răzvan Bordoș, light-design-ul este făcut de Cosmin Anania, asistența de regie le aparține Almei Diaconu și Danielei Török, machiajul este al Bojiței Ilici, iar la regie tehnică este Costinel Stănescu Pentru acest sepctacol a fost adus din Germania un trainer de vorbire, Olrike Schulze.

Mădălin Hîncu, născut la Bacu și absolvent de UNATC. „Pentru mine, textul lui Zeller este o dramă puternică despre pierderea inocenței. Odată ajunși în pragul unor obstacole dificile pe care ni le oferă viața, descoperim cine suntem cu adevărat. Dramaturgul ajunge să creioneze un paradox: dacă dorința noastră de a face bine maschează o nevoie egoistă? Suntem oare echipați emoțional să înțelegem până la capăt adevărul despre noi și despre relațiile cu cei apropiați nouă?”, spune regizorul.

Premeira va fi sâmbătă, 11 mai, de la ora 19,30. Apoi, de la aceeași oră, spectacolul se mai joacă duminică și marți, în 12 și 14 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ