DISTRIBUIȚI

Sâmbătă aceata va avea loc evenimentul „Ora deschisă de sport”, cu demonstrații sportive în cinci locații emblematice din județul Timiș. Totul se va petrece al Muzeul Satului Bănățean, Cascada Șpot, Translucani, Lacul Surduc și la Colonada Imperială de la Buziaș, în cadrul proiectului WoW Europe.

Vor fi, practic, demonstrații sportive simultane în toate cele nouă țări implicate în proiect: Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Republica Macedonia de Nord, Portugalia, Slovenia, Spania și Turcia . La Muzeul satului Bănățean vor fi demonstrații de baschet, la cascada Șopot vor fi demonstrații de kempo, pe malurile Lacului Surduc vor fi demonstrații de tenis de masă, la Colonada din Buziaș va fi scrimă, kickbox și lupte, air pe spectaculosul drum Translucani vor fi demonstrații de atletism.

Evenimentul din Timiș se dsfășoară sub sloganul „Mișcare și turism”. ”Excelența sportivă crează admirație și interes pentru practicarea sportului, în special în rândul copiilor. Marii sportivi care vor face demonstrațiile în locuri cu încărcătură culturală, istorică, spirituală sau turistică vor fi în același timp adevărați ambasadori ai frumosului pentru țările lor”, spune Beatrice Mercado, coordonatoarea proiectului WoW Europe în România.

Iată programul exact al evenimentelor:

9:00 – 11:00 Muzeul Satului Bănățean Timișoara

Baschet 3 x 3 cu sportivi de la CS Dunk Timișoara (co-organizator), CSS Bega Timișoara, CS Vest Activ Timișoara și BCU Crișu Oradea

9:00 – 11:00 Cascada Șopot

Kempo cu sportivi de la CS Ghiroda și Giarmata Vii – secția Kempo

11:00 – 13:00 Lacul Surduc

Tenis de masă (demonstrații pe catamaran și pe ponton) cu sportivi de la clubul sportiv ACS Dumbrăvița

13:00 – 15:00 Colonada Imperiala Buziaș

Scrimă cu sportivi de la CSU Politehnica Timișoara și ACS ACS Floreta Timișoara, kickbox și lupte cu sportivi de la C.S Phoenix Buziaș

13:00 – 15:00 Transluncani

Atletism cu sportivi de la CSC Moșnița Nouă

LĂSAȚI UN MESAJ