De astăzi, alături de cele trei partide din Alianța Dreapta Unită au alături și trrei formațiuni ale minorităților, dar și o structură asociată cu Raul Ambruș, doar pentru alegerile locale din Timișoara. Este vorba de UDMR, Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Bulgarilor din Banat, dar și de noul Partid Liberal Timiș, care are o componență ”misterioasă”, în prezent, iar reprezentantul lor nu a putut lămuri chestiunea.

Candidatul susținut pentru primărie este Dominic Fritz, iar lista la consiliu local va fi comună. ”Acest drum despre care două treimi din timișoreni spun că orașul merge într-o direcție bună este în pericol. Sunt trei pericole mari cu care ne confruntăm. Pe primul loc este un proiect de restaurație al lui Nicolae Robu, susținut de mai multe clanuri care au pierdut accesul la putere, care nu are o viziune pentru viitorul Timișoarei, care vrea să se întoarcă la trecut. Al doilea pericol este extremismul, al celor care din noou să ne luptăm pentru granițele trecute, care vor din nou să devenim omogeni, care sunt susținuți de împăratul Rusiei Vladimir Putin. Acest e pericol reprezentat de AUR și SOS România. Al treilea este încercarea de a pune mâna pe toată puterea din stat, de către PSD și PNL. O imensă mizerie după cele două campanii în care domnul Klaus Iohannis a promis că va proteja țara de PSD. Acum vor să pună mâna pe mai toate instituțiile din țară”, a spus Fritz.

Fritz va deschide lista de consilieri locali a Alianței Timișoara Unită, iar pe a doua poziție va fi Paula Romocean. Ruben Lațcău va fi pe locul trei, iar despre următoarele tre i locuri ni s-a spus că se va afla ulterior. Locul 7 pentru un membru al Partidului Liberal Timișoara, locul 8, pentru PMP aripa Tomac, locul 9 pentru UDMR, air abia locul 10 pentru Forța Dreptei. Fritz pare deja să-și mai schimbe declarațiile despre Nica și Simonis. ”Se pare că Alfred Simonis va fi candidatul unic și doar se trage un pic de timp pentru formalizarea execuției domnului Nica. Nu a fost pentru mine un aprtener bun, dar a fost președintele CJT, președintele PNL în funcție și eu cred cp nu este un smen bun pentru democrația noastră ca el să fie acum executat să nu mai poată să candideze, în favoarea PSD. Nu putem să-l încoronăm pe Alfred Simonis ca rege al județului, chiar dacă îl stimez personal”, a adăugat Fritz.

Firește, în rest, toți au spus că sunt încântați de alianța creată. La Europarlamentare și CJT, doar USR, PMP și Forța Dreptei merg în împreună. ”Sunt foarte bucuroasă să reprezint PMP în această alianță frumoasă. Iubim orașul nostru, al florilor” a spus lidera PMP Timiș aripa Tomac, Ligia Dugulescu. ”Am semnat cu inima deschisă acest protocol, în urma ultimelor evenimente petrecute în politica națională și politica locală. Pentru noi, Forța Dreptei, ne este tot mai clar că în această echipă trebuie să fim. Timișoara nu poate fi condusă de un primar garantat de PSD. de 17 ani lupt împotriva pesedismului”, a spus Claudiu Chira, președintele filialei Timiș.

 

Partidul Liberal Timiș nu a putut să clarifice ce șef are și care e relația cu Platforma Liberal conservatoare făcută de Raul Ambruș. El nu a fost prezent, la fle cum nu a făcut-o nici la conferința cu Ludovic Orban, deși a doua zi a apărut la Confredul Forței Dreptei. În locul său a vorit Caița Panici, fost memru PNȚCD, PMP și PNL.  ”Am colaborat în cei trei ani și ne dorim să colaborăm în continuare în implementarea schimbărilor benefice pentru Timișoara”, a precizat Panici. Întrebat despre PLT, paritd ce are 3 luni de existență, mai precis, cine e președintele, Panici a oferit un răspuns de senzație: ”O să primiți răspuns la altă dată”, fără să spună dacă înainte sau după alegeri.

Minoritățile spun că îl susțin pe Fritz pentru că respectă spritiul multicultural al urbei. ”Noi credem că trebie să avme un rol activ în ceea ce privește salvardarea și dezvoltarea caracterului multicultural al orașului. Noi credem că direcția în care a luat-o orșaul este direcțai corectă. Noi nu vrem să ne întoarcem înapoi, ci vrem să mergem înainte”, a spus Molnar Andras, fost subprefect. ”În 2020, germanii i-au dat lui Dominic Fritz un vot de încredere. Cunoscându-i activitățile, credem că e normal să-i acordăm încrederea în continuare. Dominci Fritz nu poate fi membru al Formuluii Germanilor de jure, dar este de facto”, a precizat deptuatul Ovidiu Ganț. ”Dominic Fritz este o garanție pentru noi, bănățeni adevărați, că nu se va schimba caracterul Timișoarei”, a spus Gheorghe Nacov, reprezentantul bulgarilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ