DISTRIBUIȚI

Timișul este unul dintre județele care are în ultimele zile foarte cazuri noi de coronavirus. În aceste condiții, a crescut și rata de infectare în multe localități. Șapte unități de învățământ ”clasic” și o școală specială sunt în scenariul roșu, iar alte șase unități au schimbat scenariile, din cauza modificării ratei de infectare. 

La ora aceasta, în Timiș, conform datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean, sunt șapte unități de învățământ în scenariul roșu. Este vorba de clasele IX-XII de la liceul Teoretic Grigore Moisil Timișoara, Liceul Teologic Penticostal Logos Timișoara, Grădinița din Giarmata și Școala din Bencecu de sus, toate din cauza unor cazuri de infectare, Liceul din Periam și Grădinița din Periam, din cauza ratei de infectare mare din localitate, dar și Liceul de Arte Plastice, din cauza problemelor din clădire, unde muncitori repară acum toaletele ajunse într-o stare deplorabilă. Și Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța din Timișoara e în scenariul roșu, din cauza lipsei de spațiu.

Vineri, alte șase unități de învățământ au făcut ”permutări” între scenariul galben (hibrid) și cel verde. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat modificările. Școlile din Cenad și Dumbrăvița trec la scenariul hibrid. ”Se aprobă schimbarea din scenariul verde în scenariul galben pentru Școala Gimnazială Cenad și Școala Gimnazială Dumbrăvița, pe toată perioada în care rata de infectare la 1.000 de locuitori rămâne neschimbată”, transmite Prefectura Timiș. Reamintim că dacă rata de infectare ajunge la 1 caz la 1000 de locuitori, se trece la scenariul galben, iar dacă depășește 3, se trece la scenariul roșu.

Pentru Lugoj, Margina și Charlottenburg, trecerea e inversă. ”Se aprobă schimbarea din scenariul galben în scenariul verde pentru Școala Gimnazială nr. 3 din Lugoj, Școala Gimnazială nr. 4 din Lugoj, Școala Gimnazială Sorin Titel Margina și Școala Primară Charlottenburg, pe toată perioada în care rata de infectare la 1.000 de locuitori rămâne neschimbată”, se arată în aceeași informare. Deciziile sunt luate la propunea IȘJ, DSP și a consiliilor de administrație ale școlilor.

În județ, din datele IȘJ, sunt șase elevi internați cu coronavirus, dintre care patru sunt timișoreni. 283 sunt carantinați sau izolați, dintre care 162 sunt în Timișoara. 81 de cadre didactice predau din izolare, iar din aceștia, 53 sunt din Timișoara. Alți 13, dintre care cinci timișoreni, sunt în concediu medical și nu predau.

LĂSAȚI UN MESAJ