DISTRIBUIȚI

Cei șapte consilieri județeni ai PSD Timiș nu au votat bugetul pentru 2021 al județului Timiș, după ce s-au și contrat în plan cu președintele Alin Nica. Social-democrații acuză că bugetul nu alocă destule fonduri pentru săbătate și neglijează unele proiecte importante. De asemenea, PSD spune că ar fi trebuit consultat, chiar dacă face opoziție în CJT.

Cei din PSD spun că aleșii din PNL, USR-PLUS și PRO România au votat mecanic, în funcție de ce spunea Nica, așa cum s-a întâmplat cu amendamentele lui Călin Dobra sau Aura Danielescu. ”Grupul social-democrat al consilierilor județeni din Timiș s-a abținut, astăzi, de la votul bugetului pentru acest an. Nu doar pentru că nu a fost consultat de către noua conducere CJT în vederea construirii lui, ci și pentru că nu a fost de acord cu algoritmul «împărțelii» coaliției. Pe lângă faptul că nu au fost consultați, consilierilor județeni PSD nu le-a fost aprobat niciunul din amendamentele propuse pe motiv că… domnul președinte Alin Nica a dat «tonul» votului și a menționat la fiecare amendament că nu i se pare potrivit. De fapt, nepotrivirea venea din cauza provenienței amendamentului: PSD”, se arată într-un comunicat al partidului. Un singur amendament făcut de social-democratul Ioan Sorincău a trecut la vot, referitor la bani pentru Asociația Comunelor.

Social democrații enumeră și de ce nu au votat bugetul, cu câteva greșeli de gramatica mari pentru un partid politic care s-ar respecta. ”Ceea ce nu s-a dorit să se înțeleagă a fost faptul că PSD ar fi votat un buget cu mai mulți bani alocați investițiilor din sănătate. Alte câteva dintre motivele pentru care PSD nu a votat sunt: angajații din DGASPC Timiș au salariile asigurate pentru maxim (n.r. corect este „maximum”) 10 luni din 2021; (n.r. lărigrea la) 4 benzi Sânandrei nu este cuprins pe lista de investiții; sensul giratoriu de la Birda, unde este deja semnat contractul pentru proiectare și execuție, nu este pe lista de investiții, în schimb, un sens giratoriu nou pentru Dudeștii Noi este pe lista de investiții; asociațiile de gaz beneficiază de câte o cotizație de 10 mii lei în acest an deși au în derulare studii de fezabilitate de milioane de lei și ne lăudăm că racordăm tot județul la gaz; școlile speciale au redus solicitările de finanțare la cererea conducerii CJ Timiș și în felul acesta nu-și asumă răspunderea unei tăieri de buget pentru educație; modernizarea drumului județean Timișoara – Utvin rămâne în așteptare, deși e finalizat studiul de fezabilitate. Exemplele pot continua”, spun, într-o gramatică ”manelistă”, cei de la PSD Timiș.

Altfel, fostul președinte PSD Călin Dobra spune că pe vremea sa, opoziția nua  fost exclusă la consultările pe buget. ”Grupul PSD nu a fost invitat la nicio discuție pe buget, singurii care au decis cum se alocă banii au fost PNL, USR-PLUS și ProRomânia. Nu înțeleg de ce se procedează în acest fel. În calitate de fost președinte al CJT, pot spune că, în fiecare an am invitat la discuții reprezentanții tuturor partidelor politice din structura aleasă a CJT, indiferent de importanța dată de reprezentativitatea județeană sau mărimea partidului. Astfel, am ținut cont de toate părerile și nu am făcut diferențe între partidele politice și consilierii județeni, iar dacă o propunere s-a arătat a fi bună nu m-am ferit să o accept. Din păcate nu toți înțeleg și puțini acceptă, însă important este ca deciziile să fie luate în interesul județului și nu transferate în zona de confort a orgoliilor politice”, spune Dobra.

 

LĂSAȚI UN MESAJ